Ντόιλ Μπράνσον: Πέθανε στα 89 του χρόνια ο θρυλικός «Νονός του πόκερ» – Ο Τεξανός που άλλαξε δια παντός το παιχνίδι [videos]

FILE PHOTO: Ο Μπράνσον, ο “νονός του πόκερ” λέγεται πως άλλαξε δια παντός τον τρόπο που παίζεται το πόκερ. Screenshot via YouTube@PokerBounty/https://www.youtube.com/watch?v=HukDUv2b4Q8




Ο Ντόιλ Μπράνσον, λάτρης των καουμπόικων καπέλων και γνωστός στους λάτρεις του πόκερ ως «Νονός του Πόκερ», πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Γέννημα θρέμμα του Τέξας, ο Μπράνσον πέθανε την Κυριακή στο Λας Βέγκας, την πόλη όπου κέρδισε 10 τουρνουά World Series of Poker και δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σε δήλωση που μοιράστηκε από τον ατζέντη του Μπράιαν Μπάλσμπο, η οικογένεια του Μπράνσον τον αποκαλεί «αγαπημένο χριστιανό άνδρα, σύζυγο, πατέρα και παππού».

Μπήκε στο Hall of Fame του πόκερ το 1988 και έγινε πρεσβευτής του πόκερ.

Ο Μπράνσον ασχολήθηκε με το επαγγελματικό πόκερ μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο που τερμάτισε την καριέρα του στο κολεγιακό μπάσκετ στην πολιτεία του.

Μετά τη μετακόμισή του στο Λας Βέγκας, έγινε γρήγορα πρωταγωνιστής της σκηνής του υψηλού επιπέδου πόκερ της πόλης.

Ήταν ο πρώτος Αμερικανός που κέρδισε $1 εκατομμύριο  σε τουρνουά πόκερ και συγκέντρωσε περισσότερα από $6 εκατομμύρια  σε ζωντανά τουρνουά.

  • Ο Μπράνσον  ήταν βασικός παράγοντας του ολοένα και πιο δημοφιλούς World Series of Poker.
    Τα 10 μπρασελέ που κέρδισε σε τουρνουά WSOP τον φέρνουν δεύτερο στην γενική κατάταξη, πίσω από τα 16 του Φιλ Χέλμουθ.

Το μπρασελέ δεν είναι απλή υπόθεση για τους παίκτες του πόκερ: Είναι ένα χρυσό βραχιόλι, με μια χρονιά σκαλισμένη πάνω του – με άλλα λόγια, το World Series of Poker bracelet, το μπρασελέ που δίνεται στο νικητή κάθε τουρνουά που διεξάγεται στο πλαίσιο του WSOP.

Η κατάκτηση ενός μπρασελέ κατά κανόνα σημαίνει και την απόκτηση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, αλλά κυρίως σημαίνει την είσοδο του παίκτη στην πολύ ξεχωριστή ομάδα των «πρωταθλητών του WSOP».

Αλλά η κορυφαία δόξα της καριέρας του ήρθε όταν κέρδισε το main event του WSOP δυο συνεχείς χρονιές,  το 1976 και το 1977.

Το 2018, στον τελευταίο του αγώνα στο WSOP, ο Μπράνσον έφτασε στο τελικό τραπέζι πριν ηττηθεί καικαθώς έφευγε από την αίθουσα τον χειροκροτούσαν οι πάντες όρθιοι.

“Θρύλος. Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Doyle Brunson”, έγραψε στο Twitter ο συνεργάτης του Hall of Famer Daniel Negreanu.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του WSOP Scotty Nguyen είπε “δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασε αυτή η μέρα – θα είσαι πάντα ψηλά στις καρδιές μας, ο άνθρωπος, ο μύθος, ο θρύλος & Ο ΝΟΝΟΣ του πόκερ !”

Το 1978 ο Μπράνσον έγραψε την “βίβλο του πόκερ”, το βιβλίο “Suprem System – Πώς έβγαλα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια παίζοντας πόκερ”. Λέγεται πως άλλαξε διαπαντός τον τρόπο που παίζεται το πόκερ.

Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Λουίζ, τον γιο του Τοντ- επίσης πρωταθλητή του ποκερ – και την κόρη του Παμ.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Ο θρυλικός Λουνκίτο ήταν μόνο η αρχή του ανορθόδοξου πολέμου: 10 ακόμη άγρια λιοντάρια έπεσαν νεκρά από λόγχες των Μασάι στην Κένυα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: