Καθηγητής πανεπιστημίου ο δράστης του νέου αιματοκυλίσματος με 3 νεκρούς στο Λας Βέγκας* Είχε κάνει αίτηση για δουλειά αλλά απορρίφθηκε [video]

The student union building at the University of Nevada is seen behind police line crime scene tape after multiple people were shot on the campus in Las Vegas, Nevada, USA, 06 December 2023. According to local police at least three people were killed with a fourth in critical condition, and the suspect was located and is deceased. EPA/ALLISON DINNER




Καθηγητής πανεπιστημίου ήταν σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ο άνδρας που άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη τέσσερις σε πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας.

Λίγο μετά το περιστατικό, ο άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες άλλα τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμμπτώματα πανικού.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για έναν 67χρονο καθηγητή πανεπιστημίου με διασυνδέσεις με κολέγια στη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι γνωστό τι σχέση είχε με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

To Associated Press, ωστόσο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, λέει ότι ο 67χρονος έκανε αίτηση για δουλειά στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και δεν έγινε δεκτός.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης, ο σερίφης του Λας Βέγκας, Κέβιν Μακ Μάχιλ, δήλωσε ότι η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος είναι νεκρός, δεν θα δημοσιοποιηθεί μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένειά του.

Η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης δήλωσε ότι τη στιγμή της επίθεσης, υπήρχε μια συγκέντρωση έξω από την αίθουσα όπου οι μαθητές έπαιζαν παιχνίδια και έφτιαχναν πράγματα με Lego.

Μνήμες 2017

H νέα τραγωδία προκαλεί έντονα συναισθήματα στην πόλη, που είχε ήδη υποστεί το 2017 μια από τις χειρότερες σφαγές με τη χρήση όπλων που διαπράχθηκαν ποτέ στις ΗΠΑ.

Τότε, ένοπλος με τουφέκια εφόδου τροποποιημένα ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους ανοίγοντας πυρ από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι. Ο δράστης αυτοκτόνησε.

Πάνω από 600 επιθέσεις με όπλα μόνο φέτος

Τα αέναα επαναλαμβανόμενα βίαια επεισόδια με τη χρήση όπλων «δεν είναι φυσιολογικά, και δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνουν κάτι φυσιολογικό», ήταν η αντίδραση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπενθύμισε τον τραγικό απολογισμό που δημοσιοποιεί ο εξειδικευμένος ιστότοπος Gun Violence Archive.

«Μόνο αυτή τη χρονιά», η συγκεκριμένη οργάνωση, πηγή αναφοράς στις ΗΠΑ, κατέγραψε πάνω από 600 επιθέσεις με όπλα που είχαν τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς ή τραυματίες (mass shootings, κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών) και κάπου 40.000 θανάτους εξαιτίας όπλων — οι μισοί χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος επανέλαβε για ακόμη μια φορά την έκκλησή του να απαγορευτούν τα τουφέκια εφόδου και να τεθούν σε εφαρμογή αληθινά συστηματικοί έλεγχοι του ιστορικού των ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν όπλο.

Αλλά χωρίς πλειοψηφία στο Κογκρέσο —η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους— αυτά παραμένουν ευσεβείς πόθοι.

Παρά τις έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις που προκαλεί κάθε τέτοια σφαγή, το δικαίωμα της οπλοφορίας, εγγυημένο από το Συντάγμα, παραμένει φλέγον ζήτημα που διχάζει βαθιά προοδευτικούς και συντηρητικούς· οι τελευταίοι επιμένουν να προβάλλουν ολοένα πιο μαξιμαλιστικό όραμα.

Με πληροφορίες από CNN, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mετά τους πυροβολισμούς ενόπλου στο Πανεπιστήμιο: Η αστυνομία στο Λας Βέγκας ομιλεί για τρία θύματα και άγνωστο αριθμό τραυματιών, νεκρός ο δράστης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: