Στο ρυθμό του Super Bowl ήδη οι ΗΠΑ: «Ζώνη χωρίς drone», διαφημίσεις από αστρονομικά budget και η προσγείωση της Τέιλοφ Σουίφτ από την Ιαπωνία για χάρη του καλού της [video]

File Photo Singer-songwriter, Taylor Swift (3-R) looks up towards the jumbo screen while watching her boyfriend, Kansas City Chiefs tight end Travis Kelce play against the Baltimore Ravens during the second half of the AFC conference championship game between the Baltimore Ravens and the Kansas City Chiefs in Baltimore, Maryland, USA, 28 January 2024. EPA/SHAWN THEW




Για πολλούς, το Super Bowl δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τρίωρο διαφημιστικό σόου με έναν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου να προβάλλεται περιστασιακά στα διαλείμματα.

Για την αμερικανική επιχειρηματικότητα όμως είναι μια τεράστια ευκαιρία.

Την ώρα που 110 εκατομμύρια άνθρωποι (και πιθανώς περισσότεροι) αναμένεται να συντονιστούν στις 11 Φεβρουαρίου στη φετινή μάχη μεταξύ των San Francisco 49ers και του υπερασπιστή του τίτλου Kansas City Chiefs, μεγάλες εταιρείες θα «ενδυθούν» το αθλητικό πνεύμα τους προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή του απαιτητικού κοινού.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι ορίζει την περιοχή του Λας Βέγκας ως «Ζώνη χωρίς Drone» για τον αγώνα, καθώς οι αξιωματούχοι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας πριν από τον αγώνα του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Η FAA είπε ότι την ημέρα του αγώνα οι περιορισμοί θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ. (τοπική ώρα) εντός δύο ναυτικών μιλίων γύρω από το στάδιο έως και 2.000 πόδια σε υψόμετρο.

Οι περιορισμοί επεκτείνονται μεταξύ 2:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. σε ακτίνα 30 ναυτικών μιλίων και υψόμετρο έως 18.000 πόδια. Υπάρχουν επίσης περιορισμοί γύρω από το στάδιο και δύο ξενοδοχεία καζίνο κατά περιόδους τις ημέρες πριν από το Super Bowl σε συγκεκριμένες ώρες.

Αξιοσημείωτη μετατόπιση 

Οι θεατές θα παρατηρήσουν μια «αξιοσημείωτη μετατόπιση» από την τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ιδιαίτερα τα κρυπτονομίσματα, σε περισσότερα «παραδοσιακά προϊόντα που αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των καταναλωτών» που διαφημίζονται, σύμφωνα με τον Πολ Χάρνταρτ, καθηγητή μάρκετινγκ στο Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Δεδομένων των σημερινών παγκόσμιων αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών συγκρούσεων και ενός πολωμένου πολιτικού κλίματος, φαίνεται ότι οι διαφημιστές κλίνουν προς διαφημίσεις που θα επικεντρώνονται περισσότερο στη διασκέδαση, το χιούμορ και την ψυχαγωγία – ευθυγραμμίζονται με το ανυψωτικό πνεύμα του Super Bowl», είπε ο Χάρνταρτ στο CNN.

Οι τιμές για μια διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων κοστίζουν μεταξύ 6,5 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια πηγή εξοικειωμένη με τις πωλήσεις διαφημίσεων, και με τόσο τσιμπημένο αντίτιμο, μόνο μεγάλα ψάρια, μπορούν να κολυμπήσουν.

Μέχρι στιγμής, οι παραδοσιακοί διαφημιστές έχουν αποκαλύψει τα σχέδιά τους, συμπεριλαμβανομένων των μπύρων Budweiser (συμπεριλαμβανομένου του Bud Light), της ασφάλισης State Farm, των cookies Oreo, της BMW, του DoorDash και ακόμη και της Hellman’s Mayonnaise, των οικιακών επωνυμιών που προβάλλουν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της 11ης Φεβρουαρίου.

Και παρά την τεράστια τιμή μιας διαφήμισης, εξακολουθεί να είναι μια αξιόλογη επένδυση. «Πέρα από την άμεση έκθεση σε εκατομμύρια θεατές, προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία μέσω της αυξημένης αναγνώρισης», λέει ο Χάρνταρ, προσθέτοντας ότι οι διαφημίσεις Super Bowl συχνά προσελκύουν περισσότερη προσοχή στο διαδίκτυο, καθιστώντας τις έτσι μεγαλύτερες από ένα παραδοσιακό τηλεοπτικό σποτ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία αναμένεται να πετάξει από τη συναυλία της στην Ιαπωνία την προηγούμενη μέρα και να προσγειωθεί στο Λας Βέγκας την ώρα ακριβώς που το στάδιο θα επευφημεί το αστέρι των Chiefs και σύντροφό της, Τράβις Κελς. Η αστρική της δύναμη κάνει το Super Bowl κατά κάποιο τρόπο ακόμη μεγαλύτερη υπόθεση, ιδιαίτερα για μερικούς ανθρώπους που μπορεί να μην τους ένοιαζε να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η παρουσία της «θα έχει πιθανότατα σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στο μέγεθος του κοινού αλλά και στη δημογραφική του σύνθεση». Αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στις διαφημίσεις καλλυντικών και μακιγιάζ, όπως της L’Oreal που για πρώτη φορά πατάει πόδι στο θεσμό ή της Dove Body Wash που επιστρέφει στο Super Bowl μετά από απουσία σχεδόν 20 ετών.

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανυπόστατη η φήμη ότι οι Λέικερς δίνουν σε ανταλλαγή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, λέει ο ατζέντης του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: