Η μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού από τον Οκτώβριο στη Βρετανία, χωρίς να πέφτουν και οι τιμές των τροφίμων

O υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ αναχωρεί για το κοινοβούλιο όπου παρουσίασε τις φθινοπωρινές κατευθυντήριες γραμμές για την Οικονομία. EPA, ANDY RAIN




Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση του ετήσιου πληθωρισμού από τότε που ξεκίνησε η κρίση του κόστους ζωής, δείχνουν επίσημα στοιχεία, παρά τη συνεχιζόμενη πίεση στα νοικοκυριά από την υψηλή τιμή των τροφίμων και των βασικών ειδών.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 8,7% τον περασμένο μήνα, με μείωση από 10,1% τον Μάρτιο.

Ο πληθωρισμός κορυφώθηκε στο 11,1% τον Οκτώβριο κυρίως εξαιτίας της περσινής άνοδου των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος .

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε: «Αν και είναι θετικό ότι είναι πλέον μονοψήφιος, οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να αυξάνονται πολύ γρήγορα».

Ορισμένα είδη κρέατος και λαχανικών στα σούπερ μάρκετ έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε τιμές τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα, προκαλώντας νέες κλήσεις να παρέμβει η κυβέρνηση.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 19,1% τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2023, το πιο απότομο άλμα από τον Αύγουστο του 1977, ενώ καταγράφηκαν αριθμοί ρεκόρ ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, με περισσότερα από 760.000 άτομα να αναγκάζονται να στραφούν στις τράπεζες τροφίμων της φιλανθρωπικής οργάνωσης για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία του φιλανθρωπικού οργανισμού Trussel Trust.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Έφτασε στις ΗΠΑ ο νέος πρεσβευτής της Κίνας: Διπλωμάτης καριέρας ο Σίε Φενγκ, έχει ήδη μακρά εμπειρία στην Ουάσινγκτον

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: