Το βραβευμένο θεώρημα Αντωνιάδη, οδηγός για την Ταυτότητα των Εθνών: Παρουσίαση στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του American Marketing Association

FILE PHOTO: Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μελέτης για την Εθνική Ταυτότητα, στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΑΜA, στο Nashville. Φωτογραφία από το αρχείο του συγγραφέα




Παρουσιάζοντας ξανά το πείραμα που το έδωσε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Πανεπιστήμιο Greenwich στο Λονδίνο (2019), ο συμπατριώτης μας Νίκος Αντωνιάδης, κρατώντας μια συσκευασμένη σοκολάτα και μια χωρίς περιτύλιγμα, ρώτησε ξανά το κοινό “Ποιαν θα αγόραζαν”. Με τη φυσιολογική απάντηση “τη συσκευασμένη”.

Μέσα από το μοντέλο CIS (Create, Inform, Support), και με τη νέα μελέτη να έχει διεξαχθεί με δείγμα νέων από ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αφρική, ο Νίκος Αντωνιάδης υποστήριξε εκ νέου ότι μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός, ή ένας υποψήφιος πολιτικός δεν αρκεί να έχουν μια “καλή ιδέα” (προϊόν). Ως δεύτερο βήμα, ο δημιουργός της όποια “καλής” ιδέας (πολιτικός-κυβέρνηση) χρειάζεται να “καταγράψει” όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ιδέα.

Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Αντωνιάδης έδειξε ξανά στο κοινό του Συνεδρίου την πίσω πλευρά της συσκευασμένης σοκολάτας, σημειώνοντας ότι μετά την παραγωγή-δημιουργία της ιδέας (Create) πρέπει να ακολουθήσει η ορθή “πληροφόρηση” (Ιnform) του κοινού, όπως είναι τα συστατικά της σοκολάτας, οι ουσίες της (π.χ. ποσότητα ζάχαρης), σημαντικές πληροφορίες που αποτελούν τη δομή ενημέρωσης που πρέπει να έχει μια πολιτική ιδέα.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Αντωνιάδης εξήγησε ότι, όπως μια σοκολάτα δεν μπορεί να έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλο αν δεν υποστηριχτεί κατάλληλα (π.χ. προώθηση μέσω Media, Social Media, κ.λπ.), έτσι και ένας πολιτικός οφείλει να υποστηρίξει (Support) την κενοτομία της ιδέας του (πολιτική πρόταση – λύση), προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα και το όφελος προς του Πολίτη.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση του στο Διεθνές Συνέδριο του AMA στο Nasville, ο Δρ. Αντωνιάδης παρουσίασε στοιχεία νέας έρευνας, όπου χρησιμοποίησε το πιο πάνω μοντέλο ως οδηγό της Εθνικής Ταυτότητας (Nation Branding).

Σύμφωνα με τα πορίσματα, και οι τρεις βασικοί του άξονες (Δημιουργώ – Ενημερώνω – Υποστηρίζω) αποτελούν τα θεμέλια μιας πολιτικής στρατηγικής και με βάση αυτή τη στρατηγική, η κάθε κυβέρνηση καλείται να προστατεύσει και ενισχύσει το όνομα και τη φήμη της χώρας της (Nation Branding).

Στο Διεθνές Πολιτικό Μάρκετινγκ, η πιο πάνω στρατηγική (The CIS Strategy) θεωρείται το πληρέστερο εργαλείο αξιοποίησης βασικών στοιχείων που ενδυναμώνουν την Εθνική Ταυτότητα (Nation Branding) στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων σημαντικών ευρημάτων είναι η ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, η ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων και η ενθάρρυνση μιας υγιούς μεταναστευτικής ροής, που απώτερο στόχο έχει την προσέλκυση επενδύσεων στην ίδια τη χώρα, με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα της.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: