Το Βραβευμένο Μοντέλο Αντωνιάδη ως μέρος της Πολιτικής Ατζέντας και Οδηγός των Δημοκρατικών Κυβερνήσεων για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Καθηγητής επικοινωνίας Νίκος Αντωνιάδης. Φωτογραφία από το αρχείο του συγγραφέα




Μελέτη: ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Review of Marketing Science Journal

Το κοινωνικό μάρκετινγκ σχετίζεται με τη δημιουργία, την επικοινωνία και την παροχή αξιών σε στοχευμένα κοινά, με απώτερο στόχο την επίλυση σημαντικών ζητημάτων, όπως η δημόσια υγεία, η ασφάλεια, το περιβάλλον, κ.λπ..

Σε σχέση με το περιβάλλον, δυστυχώς, σύμφωνα με πολλές μελέτες ανά το παγκόσμιο, φαίνεται ότι η κακή πολιτική διαχείριση έχει δημιουργήσει μακροχρόνιες ή μόνιμες οικολογικές ζημιές, ένα μείζον δημόσιο ζήτημα.

Αναμφίβολα, τα ζητήματα του οικολογικού περιβάλλοντος επηρεάζουν τις μελλοντικές γενιές και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το σοβαρό κενό, ο Νίκος Αντωνιάδης προχώρησε σε μελέτη, η οποία στόχευσε στο να απαντήσει ένα κρίσιμο ερώτημα:

Τι κάνουν οι πολιτικοί και η πολιτική για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος;

Σύμφωνα με το βραβευμένο Μοντέλο CIS*, μια κυβέρνηση, ένα πολιτικό κόμμα ή ένας πολιτικός, όχι μόνο χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα πολιτικό προϊόν (ιδέα/πρόταση), αλλά πρέπει επίσης να ενημερώσουν τον κόσμο για το “προϊόν” τους και να το υποστηρίξουν.

  • Με δείγμα νέων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, η μελέτη κατέδειξε ότι όσο περισσότερο μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Στρατηγική CIS για να προωθήσει θέματα αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τόσο υψηλότερη είναι η ικανοποίηση της νέας γενιάς και τόσο περισσότερο αυξάνεται η προσήλωση των νέων στην κυβέρνηση τους και στην ίδια την κοινωνία.

Η σημαντικότητα των πιο πάνω αποτελεσμάτων καταδεικνύει ότι η χρησιμοποίηση του Μοντέλου CIS (δηλαδή, η ικανότητα δημιουργίας, ενημέρωσης και υποστήριξης), δίνει στις δημοκρατικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο το ορθό εργαλείο για να “συσκευάσουν” αποτελεσματικά τις προτάσεις τους και να τις προωθήσουν με επιτυχία στη νέα γενιά, η οποία αποτελεί και το μέλλον της κοινωνίας και η οποία θα πάρει τα ηνία της γης.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι όλα τα στοιχεία του Μοντέλου CIS είναι αλληλένδετα και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, από μόνα τους, παρέχοντας μια σταθερή στρατηγική για τις κυβερνήσεις, πάντα σε σχέση με τις άμεσες λύσεις που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Γι’ αυτό και η κάθε κυβέρνηση στον κόσμο καλείται (1) να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα (δηλαδή ιδέες, προτάσεις) για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, (2) να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες στους ανθρώπους της για το πώς αυτό το ζήτημα επηρεάζει τη ζωή τους, και (3) να αναλάβει δράση για να στηρίξει αυτές τις προτάσεις (λύσεις) μέσα από ένα αποδοτικό δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους.

  • Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, διακόσιες χώρες υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την ενίσχυση της διεθνούς αντίδρασης στην τεράστια απειλή που επιφέρει η κλιματική αλλαγή (ΟΗΕ: Κλιματική Αλλαγή).

Αξιοποιώντας το Μοντέλο CIS, κάθε μία από αυτές τις χώρες θα μπορούσε να συμβάλει στη λύση αυτού του προβλήματος. Όχι μόνο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα Ηνωμένα Έθνη και την κάθε χώρα ξεχωριστά (και ως συνόλου), αλλά μπορεί επίσης να οικοδομήσει μια στέρεα γέφυρα προς την εκπαίδευση για χρηστή διακυβέρνηση, τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και προώθηση της ίδιας της Δημοκρατίας.

*Το μοντέλο CIS αναπτύχθηκε από τον Δρ. Νίκο Αντωνιάδη και παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διοίκηση και την Εκπαιδευτική Καινοτομία (Πανεπιστήμιο, Greenwich, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Απρίλιος 2019). The CIS Model: Create, Inform, Support (Δημιουργώ, Ενημερώνω, Υποστηρίζω). Πρώτη Δημοσίευση: LA Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα κόμματα να δουν «γιατί» έφαγαν ένα τόσο δυνατό χαστούκι και να αφήσουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο να κάνει τη δουλειά του για το καλό όλης της Κύπρου!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: