Στα όρια του στατιστικού λάθους το προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου έναντι Ερντογάν * Νέα δημοσκόπηση

Yποστηρικτές του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην προεκλογική συγκέντρωση στην Σμύρνη. EPA, TOLGA BOZOGLU




Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Τουρκία και οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων κινούνται στο περιθώριο του στατιστικού λάθους…

Μια νέα δημοσκόπηση ωστόσο που δόθηκε στην δημοσιότητα δίνει εκ νέου προβάδισμα στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσνταρογλου, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στο προπύργιο των Κεμαλιστών, την Σμύρνη.

  • Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ταγίπ Ερντυογάν με 49,4% έναντι 47,1% .

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 15 και 18 Απριλίου, δηλαδή πριν από την ασθένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και πριν το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανακοινώσει ότι στηρίζει ευθέως και καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου πάντως εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη προσπαθώντας να καθησυχάσει τόσο τους συντηρητικούς θρησκευόμενους πολίτες, όσο και τους βιομήχανους που ασχολούνται ειδικά στον τομέα της άμυνας. Είπε ότι η πίστη δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Όσο για τους βιομηχάνους είπε ότι όσοι παράγουν σε αυτή τη χώρα δεν θα υπολογίσει τις πολιτικές τους θέσεις.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Περίεργη απόφαση της προκλητικής Τουρκίας: Έκλεισε απροειδοποίητα τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: