Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο τραυματίες από το τροχαίο στον Πλαταμώνα: 19χρονος ο νεκρός

Φωτογραφία από βίντεο που δημοσίευσε χρήστης στο facebook




Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι δύο από τους πέντε τραυματίες του θανατηφόρου τροχαίου που συνέβη περί τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 28χρονο εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Η κατάστασή και των δύο είναι κρίσιμη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

 

 




Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο δυστύχημα έχει συλληφθεί και σχηματίζεται δικογραφία.

Λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ και η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα.

Τι αναφέρουν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

«Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος» ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το τροχαίο στον Πλαταμώνα, από το οποίο σκοτώθηκε ένας 19χρονος και τραυματίστηκαν άλλα 6 άτομα.

Στην ανακοίνωσή τους, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι το λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα, κάτι που φαίνεται και από την τηλεματική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.
Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμένων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό στις 9 π.μ. της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις Αρχές.

Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες ύστερα από σύγκρουση ΚΤΕΛ με δύο ΙΧ στον Πλαταμώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: