Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στις Φιλιππίνες: Σταύρωση για μετανοούντες και βίντεο στα κινητά για τους τουρίστες [videos]

Ο Φιλιππινέζος μετανοών Jelico Ibe καρφώνεται πάνω σε ξύλινο σταυρό, Μεγάλη Παρασκευή στο Σάντο Τόμας της περιοχής Παμπάνγκα στις Φιλιππίνες. EPA, MARK R. CRISTINO




Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στις Φιλιππίνες. Πιστοί με γυμνές πλάτες αυτομαστιγώνονται ή αναπαριστούν τον δρόμο του μαρτυρίου. Πολλοί επίσης επιλέγουν να αναπαραστήσουν το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού.

Πιστεύουν πως κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιδείξουν την ύψιστη αφοσίωση στον Θεό και θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Ακόμη η παράδοση αυτή θέλει συγγενείς όσων σταυρώνονται να γιατρεύονται ή να ευεργετούνται με κάθε τρόπο.

Ωστόσο, η αναπαράσταση αυτή δεν φέρει την έγκριση του Βατικανού ενώ οι εκκλησιαστικοί ηγέτες στις Φιλιππίνες έχουν αποδοκιμάσει τις σταυρώσεις και τις αυτομαστιγώσεις, λέγοντας ότι οι Φιλιππινέζοι μπορούν να δείξουν τη βαθιά πίστη και τη θρησκευτική τους αφοσίωση χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους και κάνοντας αντ’ αυτού φιλανθρωπικό έργο, όπως η αιμοδοσία.

Πάντως, φέτος, οκτώ Φιλιππινέζοι συμμετείχαν  στην επώδυνη διαδικασία.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε βιντεοσκοπώντας με τα κινητά την ώρα που ο δήμιος με ένα σφυρί κάρφωνε χέρα και πόδια στον σταυρό. Πολλοί από τους σταυρωθέντες φώναζαν ή ούρλιαζαν.

Όμως οι πάντες γύρω τους κατέγραφαν τις σκηνές…καθώς η λεγόμενη “πραγματική σταύρωση” αποτελεί – με εξαίρεση τα χρόνια της πανδημίας – πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: