Οι Ουκρανοί κρατάνε γερά στο Μπαχμούτ: «Λέει ψέματα ο Πριγκόζιν της Wagner, οι δολοφόνοι του δεν κατέχουν το 80% της πόλης»

FILE PHOTO: Ουκρανοί στρατιώτες σε χαρακώματα στην πόλη του Μπαχμούτ. EPA/GEORGE IVANCHENKO




Αναληθείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της δολοφονικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 80% του εδάφους του Μπαχμούτ, o εκπρόσωπος της Ανατολικής διοίκησης των Ουκρανικών Δυνάμεων, Σέρχιι Τσερεβάτι.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τσερεβάτι σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πριγκόζιν σχετικά με την κατάσταση στο Μπαχμούτ.

Ο ιδρυτής της Wagner δήλωσε ότι «στο Μπαχμούτ ένα μεγάλο τμήμα του, πάνω από το 80%, βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοικητικών κέντρων, των εργοστασίων, της διοίκησης της πόλης» (όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS).

«Αυτή η δήλωση του Πριγκόζιν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Τσερεβάτι στο CNN.

«Μόλις ήρθα σε επαφή με τον διοικητή μιας από τις ταξιαρχίες που υπερασπίζονται την πόλη.

Μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα ότι οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις ελέγχουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του Μπαχμούτ».

Ο Τσερεβάτι δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό της επικράτειας της πόλης κατέχει ο Πιργκόζιν.

«Ο Πριγκόζιν πρέπει να δείξει τουλάχιστον κάποια νίκη στην πόλη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν επί εννέα συνεχείς μήνες, γι’ αυτό και κάνει τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συγκλονιστικό βίντεο: Σε ατέλειωτη παράταξη Βρετανοί στρατιώτες χαιρετούν τιμητικά του Ουκρανούς που εκπαιδεύτηκαν στo Ηνωμένο Βασίλειο[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: