Συγκλονιστικό βίντεο: Σε ατέλειωτη παράταξη Βρετανοί στρατιώτες χαιρετούν τιμητικά του Ουκρανούς που εκπαιδεύτηκαν στo Ηνωμένο Βασίλειο[videos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και δείχνει τον συγκινητικό, τιμητικό αποχαιρετισμό των Βρετανών στους Ουκρανούς στρατιώτες. Screenshot via Twitter@DefenceUkraine[υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας]




Το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστάτησε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην εκπαίδευση Ουκρανών νεοσυλλέκτων.

Τον Ιούνιο του 2022, εγκαινίασε ένα επιπλέον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία  Επιχείρηση INTERFLEX.

Μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει περίπου 20.000 νεοσύλλεκτους και η τελευταία “φουρνιά” ήταν αυτή που αναχώρησε για τα μέτωπα της Ουκρανίας αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος προ ημερών.

Το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σήμερα ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο σε μια ατέλειωτη τιμητική παράταξη, Βρετανοί στρατιώτες χαιρετούν τους Ουκρανούς που φεύγουν. Κάποιοι κρατούν την Ουκρανική σημαία. Η εικόνα τα λέει όλα.

Τα ουκρανικά πληρώματα επέστρεψαν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σε βρετανικά άρματα μάχης που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στη μεγάλη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε αφού στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασαν αρκετές εβδομάδες δίνοντας οδηγίες στο ουκρανικό προσωπικό σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και μάχης με άρματα μάχης Challenger 2, ανακοίνωσε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD).

 

 

Τα στρατεύματα ταξίδεψαν στη Βρετανία λίγο αφότου ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.

Τα ουκρανικά πληρώματα και τα τανκς αναμένεται να βρεθούν εγκαίρως σε θέση για την αντεπίθεση που πιστεύεται ότι βρίσκεται στα σκαριά.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας , είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες «επιστρέφουν στην πατρίδα τους καλύτερα εξοπλισμένοι, αλλά σε όχι λιγότερο κίνδυνο».

Ο Γουάλας που επισκέφτηκε τα ουκρανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στο στρατόπεδο Bovington στο Ντόρσετ τον περασμένο μήνα, είπε:

«Είναι πραγματικά εμψυχωτικό να βλέπουμε την αποφασιστικότητα των Ουκρανών στρατιωτών να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 σε βρετανικό έδαφος. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί».

 

 

 

 

σδαφαδφααδ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: