«Το iPhone τελείωσε, ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά»- Το Κρεμλίνο απαγορεύει τη χρήση του υπό το φόβο κατασκοπείας

File Photo: Κινητά iPhone. . EPA, APPLE INC




Απαγορεύτηκε στο προσωπικό του Κρεμλίνου που εμπλέκεται στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024  να χρησιμοποιεί συσκευές iPhone υπό το φόβο κατασκοπείας, έγραψε σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή με γνώση της απόφασης.

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στα θέματα εσωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, στα δημόσια έργα, στο Κρατικό Συμβούλιο και στα τμήματα πληροφορικής —γνωστά ως «εσωτερικό μπλοκ» του Κρεμλίνου— έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου για να εγκαταλείψουν τις αμερικανικές συσκευές τους.

  • «Το iPhone τελείωσε. Ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», ανέφερε η Kommersant, επικαλούμενη έναν από τους αξιωματούχους.

«Όλοι θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Μάρτιο», είπε.

Η απαγόρευση του iPhone μπορεί επίσης να επηρεάσει αξιωματούχους εσωτερικής πολιτικής στις περιφερειακές διοικήσεις της Ρωσίας, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο Σεργκέι Κιριγιένκο, ο πρώτος αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου, φέρεται να είχε τον «τελικό λόγο » σχετικά με το αν θα απαγορευθούν τα iPhone μετά από συζήτηση για το θέμα που προέκυψε σε σεμινάριο κοντά στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου.

  • Σύμφωνα με την Kommersant, το Κρεμλίνο πιστεύει ότι τα iPhone είναι πιο επιρρεπή σε χακάρισμα και κατασκοπεία από δυτικούς ειδικούς από άλλα smartphone.

Επικαλούμενο την πηγή του, το δημοσίευμα ανέφερε ότι το Κρεμλίνο προέτρεψε τους αξιωματούχους να αντικαταστήσουν τα iPhone τους με Android ή με ανάλογα κινεζικής ή ρωσικής κατασκευής.

Το Κρεμλίνο φέρεται επίσης να επικαλείται τη δυνατότητα αντικατάστασης των  iPhone των αξιωματούχων με «νέες και ασφαλείς» συσκευές.

  • Η απαγόρευση του iPhone έρχεται καθώς η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να απογαλακτίσει τη χώρα από τη δυτική τεχνολογία με ένα λεγόμενο «κυρίαρχο κινητό οικοσύστημα» που βασίζεται στο ρωσικό λειτουργικό σύστημα Avrora.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το προσωπικό του δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί smartphone οποιουδήποτε είδους για επίσημους σκοπούς.

«Όποια και αν είναι, δεν υπάρχει διαφορά. Οποιοδήποτε smartphone είναι ένας αρκετά διαφανής μηχανισμός, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, Android ή iOS. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται για επίσημους σκοπούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Το Χρονικό του Χρόνου είναι «λάθος», είχε πει ο Χόκινγκ: Τη νέα θεωρία του πρωτοπόρου κοσμολόγου παρουσιάζει στο Κέιμπριτζ συνεργάτης του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: