Τι ακριβώς συμβαίνει με τις πληροφορίες για σύλληψη του αδελφού της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής; Συνεχίζονται οι έρευνες για την καταγγελία της

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις των μελών της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφορικά στην υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων, που κατήγγειλε στην Αστυνομία η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε στην καταγγελία, με αφορμή ανάρτηση σε συγκεκριμένη σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναφερόταν σε στενό συγγενικό της πρόσωπο -συγκεκριμένα ο αδελφός της- και για εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση, ενώ στην ίδια ανάρτηση αφήνονταν υπονοούμενα και αιχμές για συγκάλυψή του από την Πρόεδρο της Βουλής.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν τον ή τους διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας, οι οποίοι όπως σημείωσε «εκ πρώτης φαίνεται να είναι ανώνυμοι».

Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρέου επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την Πρόεδρο της Βουλής και συγγενικά της πρόσωπα.

Όπως ανέφερε «στη βάση αξιολόγησης πληροφοριών, οι οποίες κρίθηκαν ως αξιόπιστες, η Δύναμη λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο για την Πρόεδρο της Βουλής όσο και για μέλη του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος».

Ωστόσο, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ πως τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την Πρόεδρο της Βουλής «δεν έχουν καμιά σχέση με το περιεχόμενο της ανάρτησης».

Είπε πως «η αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας αφορά στη λήψη μέτρων ασφάλειας και δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση συγκεκριμένης σελίδας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία είναι παντελώς ανυπόστατη, ψευδής και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης “Παραιτηθείτε – Κύπρος” έστειλε δημόσιο μήνυμα στην Πρόεδρο της Βουλής:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αγαπητή κα Αννίτα Δημητρίου,

Ευτυχώς που τα ξεκαθαρίσατε ΣΩΣΤΑ στις Αρχές όσον αφορά τα γεγονότα για δήθεν fake news και για τις όποιες απειλές δεχθήκατε, είτε εσείς είτε συγγενικά σας πρόσωπα.

ΕΜΕΙΣ λειτουργήσαμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και με γνώμονα:

1) Τους κανόνες που ΔΙΕΠΟΥΝ τα ΜΚΔ όπως το FACEBOOK
2) το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
3) ΠΙΣΤΗ στο ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας.

Μετά από αρκετές ΕΠΩΝΥΜΕΣ πληροφορίες, γραπτές και προφορικές μέσα σε ένα 24ωρο, είχαμε αντιληφθεί τη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ της υπόθεσης γιατί υπήρχε προστασία συγγεκριμένου τμήματος της Αστυνομίας στο πατρικό σας όπως επίσης και για ΑΠΕΙΛΕΣ εναντίον σας – για προσπάθεια ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.

Λειτουργήσαμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και μέσα από τους κανόνες των ΜΚΔ, όπου ΔΕΝ αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο σας – άρα ΔΕΝ μπορούσε βάση των κανόνων του FACEBOOK να χαρακτηριστεί η ανάρτηση σαν FAKE NEWS.

To FACEBOOK λειτουργεί με κανόνες και όχι σαν της Δημοκρατία μας, την οποία προφανώς οι Θεσμοί προσβάλλουν πολλές φορές με αποτέλεσμα να γινόμαστε συχνά πυκνά ρεζίλι ανά την υφήλιο.

ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να δώσετε ονοματεπώνυμο και να βγείτε front line μιλώντας δήθεν για fake news.

Προς τιμήν σας όμως, το είχατε ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ μέχρι ενός σημείου γιατί αντιληφθήκατε ότι άλλη η κατηγορία του fake news και άλλο εκβιασμοί από εγκληματικά προφανώς στοιχεία (που τελικά αποκαλύφθηκαν από που ενδεχομένως προέρχονταν δηλ. Φυλακές – σχετικό άρθρο πιο κάτω του Φιλελεύθερου).

ΕΜΕΙΣ καμιά σχέση δεν έχουμε ούτε με εγκληματικά στοιχεία ούτε με κόμματα ούτε πληρωνόμαστε από κάπου για να χειροκροτούμε.

ΠΑΝΤΑ είμαστε και φάνηκε και από τους 30,000 ακόλουθους που έχουμε στην σελίδα τόσα χρόνια.

Επί της ανάρτησης για να ΜΗΝ τρώμε και τον πολύτιμο χρόνο της Αστυνομίας κυνηγώντας μάγγισες εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν. Η ανάρτηση ΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ προσεκτικά έχει πολλά ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. Πουθενά ΔΕΝ κάνει κάποια ανεπιβεβαίωτη δήλωση. Εκανε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για να φέρει στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό γεγονώς. ΕΣΕΙΣ προφανώς ΔΕΝ διαβάσατε τα ερωτηματικά και τα θεωρήσατε ότι ήταν δηλώσεις. ΔΕΝ ήταν δηλώσεις αλλά ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που μάλιστα στα σχόλια ήταν copy/paste όπως τα λάβαμε από φίλους.

Η δική μας ανησυχία ήταν – Αν η ΠτΒ απειλείται ώστε να γίνονται ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ. Αυτό προβλήθηκε και αυτό μας ανησυχούσε. Αν γνωρίζαμε για τον προκάτοχο σας Δημήτρη Συλλούρη ότι ενδεχομένως ΑΠΕΙΛΕΙΤΟ από πχ Αλ Τζαζίρα – και βέβαια θα ενεργούσε με παρόμοιο τρόπο.

Το ίδιο ισχύει αν γνωρίζαμε πληροφορίες ότι εκβιάζετο πχ ο πρωήν ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης. Θα πράτταμε με παρόμοιο τρόπο ώστε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να εξυπηρετείτο.

Για εμάς η μόνη μας έννοια είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ που έχει και το άρωμα της ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

Στο τέλος η ΑΝΑΡΤΗΣΗ μας είχε σαν αποτέλεσμα να βγούν ΟΛΑ τα γεγονότα στην επιφάνεια με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ώστε να γνωρίζει ο πολίτης. Αν πχ εκβιάζετο ένας ΠΡΟΕΔΡΟΣ θα μπορούσε ακόμη και να προδώσει την ΠΑΤΡΙΔΑ του μέσω των εκβιαστών;

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΔΗΣΥ

Ούτε μας ενδιαφέρει το παραμικρό για το ποιός θα εκλεγεί στην Προεδρία του ΔΗΣΥ. Αυτά είναι δικές σας δουλειές και ΟΧΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. Απλά να αναφέρουμε ότι ουκ ολίγες φορές αναφερθήκαμε στον ανθυποψήφιο σας σαν ‘φυγόστρατο έφεδρο’ όταν σαν εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ μιλούσε πατριωτικά και μας πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες κλπ.

Μάλιστα σε αυτές τις εκλογές ούτε καν βγήκαμε με αναρτηση για να θίξουμε και πάλι αυτό το σοβαρότατο ολίσθημα του Δημήτρη Δημητρίου να μην είχε δηλωθεί σαν έφεδρος όπως κάνουν ΟΛΟΙ οι άντρες Κύπριοι. Και ο λόγος είναι διότι οι εσωτερικές εκλογές σας, ΔΕΝ μας αφορούν.

Τελειώνοντας να ξαναπούμε ότι η ΕΠΙΜΑΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ έγινε καλόπιστα και ήταν για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και τίποτα άλλο. Στο τέλος αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ ήταν και τόσο FAKE NEWS και μας έχουν δοθεί αρκετές πληροφορίες για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.

Και επειδή είμαστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ δεν θα δημοσιοποιήσουμε εφόσον η Αστυνομία Κύπρου προχωράει με την ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ και στις ΦΥΛΑΚΕΣ (σχετικό άρθρο σήμερα και στον Φιλελευθερο).

Δυστυχώς το επίπεδο της Δημοσιογραφία έχει πέσει στα τάρταρα με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να παρεμβαίνουμε εμείς.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ στις ΕΚΛΟΓΕΣ και όταν έχετε καιρό πάρτε μας ένα τηλέφωνο για καφέ.

Ι❤️ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης “τρόλαρε” τον Αβέρωφ: Τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για να μιλήσουν σαν …”φίλοι”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: