Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης “τρόλαρε” τον Αβέρωφ: Τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για να μιλήσουν σαν …”φίλοι”!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO




Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε την Τετάρτη σΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωία.

Ο κ. Νεοφύτου είχε φροντίσει να μην παραστεί στην τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολή προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενημερώνοντάς τον εκ των προτέρων ότι θα απουσιάζει για προσωπικούς λόγους και ζητώντας του συνάντηση όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Προφανώς δεν άντεχε το θέαμα να παραστεί στην ορκωμοσία του πρώην φίλου του και νυν αντιπάλου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι, με την άφιξη του στην Κύπρο, δέχθηκε πρόσκληση από τον κ. Χριστοδουλίδη για να τα πουν σαν (άσπονδοι)  …φίλοι πια.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Είναι γνωστό ότι λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην εγκατάσταση του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ως η συνεννόηση μου με τον ίδιο, με την επιστροφή ζήτησα τη συνάντηση για να τον συγχαρώ και επίσημα στην ανάληψη των καθηκόντων του και να ευχηθώ στον ίδιο και την κυβέρνηση του κάθε επιτυχία προς όφελος της πατρίδας μας».

Ερωτηθείς για τις εκλογές του Σαββάτου στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι, η δημοκρατία θα μιλήσει.

Οι θέσεις Δημητρίου για τον ΔΗΣΥ και η πρόταση προς την Αννίτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: