Συλλήψεις στην Ιαπωνία για την «τρομοκρατία του σούσι»: Ομάδες νεαρών «μαγαρίζουν» τα προϊόντα σε εστιατόρια self service [video]

Ποικιλία σούσι Image by David Mayorga from Pixabay




Η αστυνομία στην Ιαπωνία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις αφού η βιομηχανία των self service εστιατορίων σούσι με περιστρεφόμενη ράμπα  πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων συγκλονίστηκε από μια σειρά «τρομοκρατίας σούσι», συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης κατά την οποία ένας πελάτης σκούπισε με σάλιο τρόφιμα που προορίζονταν για άλλους πελάτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε την Πέμπτη ότι τρία άτομα – όλα μέλη της ίδιας ομάδας πελατών – συνελήφθησαν ως ύποπτα για βίαιη παρεμπόδιση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι συλλήψεις πιστεύεται ότι είναι οι πρώτες που αφορούν πελάτες που είναι ύποπτοι για «ανθυγιεινή και παρενοχλητική συμπεριφορά», είπε η Kyodo, και πραγματοποιούνται εν μέσω αναφορών για αυξανόμενο αριθμό εγκλημάτων που σχετίζονται με τα τρόφιμα στον οικονομικό τομέα της εστίασης της Ιαπωνίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 21χρονος που φέρεται να είχε πιει από ένα κοινόχρηστο μπουκάλι σάλτσας σόγιας σε ένα εστιατόριο kaitenzushi που διευθύνει η Kura Sushi στην κεντρική πόλη της Ναγκόγια στις αρχές του περασμένου μήνα.

Δύο άλλοι πελάτες, ένας 19χρονος άνδρας και ένα 15χρονο κορίτσι, συνελήφθησαν επίσης επειδή φέρεται να βοήθησαν να μοιραστεί ένα βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων που τους έδειχνε να τοποθετούν ένα μπουκάλι σάλτσας σόγιας στο στόμα τους.

Η Kura Sushi είπε ότι εκτιμά την «ταχεία αντίδραση» της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο SoraNews 24. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Τέτοιες απερίσκεπτες ενέργειες… κλονίζουν τα θεμέλια της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους πελάτες μας και ελπίζουμε ειλικρινά ότι η ευρεία γνώση ότι τέτοιες ενέργειες είναι έγκλημα θα αποτρέψει άλλους από το να εμπλακούν σε τέτοια συμπεριφορά».

Η σωρεία περιστατικών υγιεινής – συμπεριλαμβανομένου ενός έφηβου που έγλειψε το χείλος ενός φλιτζανιού τσαγιού πριν το ξαναβάλει σε ένα ράφι και μετά σκούπισε το σάλιο σε ένα πιάτο με σούσι  – ήρθε για πρώτη φορά στο φως νωρίτερα φέτος, αναγκάζοντας τις αλυσίδες εστιατορίων να πάρουν δραστικά μέτρα.

Αυτή την εβδομάδα η Choshimaru, η οποία διαθέτει καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, δήλωσε ότι σταματά τις ταινίες μεταφοράς των πιάτων σούσι, εβδομάδες αφότου η Sushiro, ηγέτης της αγοράς, είπε ότι το σούσι της θα παραδοθεί μόνο μέσω μιας «λωρίδας εξπρές» σε πελάτες που παραγγέλνουν μέσω οθόνης αφής. συσκευές, καθιστώντας πιο δύσκολο για άλλους πελάτες να παραβιάσουν τα τρόφιμα.

Η Kura Sushi είπε ότι σύντομα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί κάμερες εξοπλισμένες με τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί τα τραπέζια των πελατών, παρά τις καταγγελίες ότι έθετε ουσιαστικά την πελατεία της υπό επιτήρηση.

Η Kaitenzushi, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία 740 δισεκατομμυρίων γιέν από το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε στην Οσάκα το 1958, βρίσκεται στη μέση μιας προσπάθειας να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής για να επιταχύνει την παράδοση φαγητού στους πελάτες και την αντιμετώπιση της χρόνιας έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Οι πρόσφατες αλλαγές, ωστόσο, μοιάζουν να επαναφέρουν το σούσι στις ρίζες του, με τους πελάτες σε εκατοντάδες εστιατόρια να αναγκάζονται να περιμένουν να παραδοθούν οι παραγγελίες τους στο χέρι.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Πέθανε ο Τοπόλ, ο θρυλικός Τέβγιε του «Βιολιστή στη Στέγη»: Εδινε χρόνια μάχη με το Αλτσχάιμερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: