Οι Ρεπουμπλικάνοι σπεύδουν να στηρίξουν τον Τραμπ: “Ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, υποστηρίζουν

epa10551451 New York County District Attorney Alvin Bragg (C) leaves New York Criminal Court shortly after the indictment of former President Donald J. Tump in New York, New York, USA, 30 March 2023. A Manhattan grand jury has voted to indict former US President Donald J. Trump, Trump confirmed in an email on 30 March 2023. EPA, JUSTIN LANE




Η απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ, κατήγγειλε χθες Πέμπτη ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την αδικία», προεξόφλησε ο βαρόνος του κόμματος της αντιπολίτευσης, διαμηνύοντας πως η Βουλή θα φροντίσει να «λογοδοτήσει» ο δημοκρατικός και αφροαμερικανός εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ για αυτή την «κατάχρηση εξουσίας άνευ προηγουμένου».

Γενικά, δίωξη αποφασίζεται να ασκηθεί από σώμα ενόρκων και όχι από εισαγγελικό λειτουργό.

Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, ενδέχεται να μεταμορφώσουν την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο κ. Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

  • Η ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ «αντίκεται προς τις αξίες της Αμερικής», κρίνει ο εσωκομματικός του αντίπαλος Ρον ΝτεΣάντις

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ «αντίκειται προς τις αξίες της Αμερικής», υποστήριξε χθες Πέμπτη ο εσωκομματικός αντίπαλός του Ρον ΝτεΣάντις, επικρίνοντας την εργαλειοποίηση (τη «μετατροπή σε όπλο», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε) «του κράτους του δικαίου» στη χώρα.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας, ο οποίος φλερτάρει ανοιχτά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024, τόνισε ακόμη μέσω Twitter πως δεν θα ενέκρινε «αίτημα έκδοσης» του πρώην προέδρου, που κατοικεί στην πολιτεία του.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Μαϊάμι, United States – Ουάσιγκτον, United States

Έξω φρενών ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συλληφθεί: Καταγγέλλει “πολιτικό διωγμό” σε βάρος του, διατρανώνει την “αθωότητά του”… “Είναι ανάμιξη στις εκλογές, λέει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: