Χάος και σενάρια για colpo grosso με την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

FILE PHOTO: Γενική άποψη του Old Trafford. EPA, ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY




H παράταση που δόθηκε τελικά στo deadline για την υποβολή προτάσεων εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από κάποια νέα καταληκτική ημερομηνία αυξάνει τις ανησυχίες μεταξύ όσων εμπλέκονται στην πώλησή της ότι οι ιδιοκτήτες Γκλέιζερς μάλλον εμπαίζουν τους πάντες και ότι αντί να πουλήσουν τον σύλλογο προσπαθοών απλώς να αυξήσουν την τιμή του για να δημιουργήσουν μόχλευση για πιθανό δανεισμό.

Οι απορίες ενετίνονται από το γεγονός ότι από τους υποτιθέμενους οκτώ ενδιαφερόμενους πλειοδότες, μόνο δύο -ο ιδιοκτήτης της Ineos, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η κοινοπραξία του Κατάρ υπό τον Σεϊχη Τζασίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι- έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί.

Ποιο είναι οι άλλοι έξι, παραμένει μυστήριο.

Οι φόβοι για παιγνίδι των Γκλέιζερς έρχονται μετά την παράταση που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στην προθεσμία για τον δεύτερο γύρο προσφορών για την εξαγορά του συλλόγου.

Ετσι, το μεσημέρι της Πέμπτης, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ανέμεναν ακόμη να ακούσουν πότε θα μπορούσε να είναι η νέα προθεσμία για τον δεύτερο γύρο των προσφορών.

Παραμένει η υποψία ότι η Raine, η αμερικανική τράπεζα που είναι υπεύθυνη για την πώληση του συλλόγου, προσπαθεί να φουσκώσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών που δεν είναι τόσο ανταγωνιστική όσο θεωρούν ορισμένοι, προκειμένου να ωθήσει την τιμή για τη Γιουνάιτεντ προς το ανώτερο άκρο της αποτίμησης των 5 έως 6 δισ, που έχουν ορίσει οι Γκλέιζερς, ποσό σημαντικά υψηλότερο από όσα οι Καταριανοί ή ο Ράτκλιφ διατίθενται να πληρώσουν.

Και φουσκώνοντας την τιμή πώλησης να μπορέσουν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες να συνάψουν ένα μεγάλο δάνειο.

Μια άλλη επιλογή για τους Γκλέιζερς θα ήταν να διατηρήσουν τον σύλλογο αλλά να πουλήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο σε ένα hedge fund των ΗΠΑ.

Παραμένει ωστόσο ανεξήγητο γιατί κάποιος να θέλει να «ακουμπήσει» τόσα πολλά μετρητά και να μην διοικήσει ο ίδιος τον σύλλογο.

Η τιμή της μετοχής της Γιουνάιτεντ έχει αυξηθεί πάνω από 15% τις τελευταίες πέντε ημέρες φθάνοντας στα 25,42 δολάρια το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σήμερα, τα καθαρά χρέη της Γιουνάιτεντ ανέρχονται σε 514,9 εκατ. λίρες, αριθμός μικρότερος μόλις κατά 35,1 εκατ. λίρες από τα 550 εκατ. που χρεώθηκε ο σύλλογος ως αποτέλεσμα της εξαγοράς των Γκλέιζερς το 2005.

Εάν ο σύλλογος τελικά πουληθεί, θα έσπαγσε άνετα το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης αθλητικής ομάδας. Το κατέχει ο Rob Walton, μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει η Walmart, ο οποίος αγόρασε πέρυσι το franchise του Denver Broncos NFL έναντι 4,65 δισ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Guardian

Ωρα μηδέν για την εξαγορά της Μάντσεστερ: Σκληρή μάχη του Σερ με τον Σεΐχη και πληροφορίες για προσφορές – μαμούθ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: