Ωρα μηδέν για την εξαγορά της Μάντσεστερ: Σκληρή μάχη του Σερ με τον Σεΐχη και πληροφορίες για προσφορές – μαμούθ [videos]

FILE PHOTO: Γενική άποψη του Old Trafford. EPA, Adam Vaughan EDITORIAL USE ONLY.




Ο ιδιοκτήτης της Ineos, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και ο τραπεζίτης του Κατάρ, Σεϊχη Τζασίμ αναμένεται μέσα στην ημέρα, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, να υποβάλουν νέες, βελτιωμένες προσφορές για την εξαγορά της Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο πλευρές, που συνιστούν και τις μόνες δημοσίως δηλωμένες περιπτώσεις δυνάμει πλειοδοτών, είχαν εντατικές συναντήσεις με αξιωματούχους της Μan. United τον Μάρτιο.

Και οι δύο επίσης φέρεται να είχαν «εποικοδομητικές» συναντήσεις σε επισκέψεις τους τόσο στο Ολντ Τράφορντ όσο και στο προπονητικό γήπεδο της Γιουνάιτεντ.

Η Ineos θέλει να αγοράσει τη συμμετοχή της οικογένειας Γκλέιζερ στην Man Utd σε ποσοστό περίπου 69%, αλλά ο τραπεζίτης από το Κατάρ στοχεύει στο 100% του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC oι αξιωματούχοι της United συνάντησαν οκτώ διαφορετικούς πιθανούς επενδυτές σε μια περίοδο δεκαήμερων συναντήσεων ανωτάτου επιπέδου.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δέκα συμπεριλαμβανόταν βεβαίως τόσο ο Σερ Ράτκλιφ όσο και εκπρόσωποι του Σεΐχη Τζασίμ.

Το ποσό των αρχικών προσφορών των δύο πλευρών δεν έχει αποκαλυφθεί. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι και οι δύο προσφορές κυμαίνονται στα 4,5 δισ. λίρες, ποσό σαφώς πιο κάτω από τα 5 έως 6 δισ. λίρες που έχουν καθορίσει ως τίμημα οι Γκλέιζερς, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου για να εγκαταλείψουν τον σύλλογο.

Το ερώτημα λοιπόν παραμάνει αν τα δύο φαβορί -ή κάποιος άλλος υποψήφιος πλειοδότης- είναι σε θέση να υποβάλει μια προσφορά που θα πείσει τους Glazers να πουλήσουν.

Αν όχι, και καθώς η μοίρα της Γιουνάιτεντ βελτιώνεται σημαντικά τους τελευταίους μήνες υπό τον νέο προπονητή Έρικ τεν Χαγκ, τότε οι Αμερικανοί μπορεί να αποφασίσουν να λρατήσουν τον σύλλογο και, ίσως, αντί πλήρους πώλησης να επιδιώξουν να πουλήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο σε κάποια εταιρία όπως το αμερικανικό hedge fund Elliott Investment Management.

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει εκδηλώσει πάντως ήδη από τον Νοέμβριο την πρόθεσή της να πουλήσει τη Γιουνάιτεντ.

Ανακοινώνοντας την αρχική της προσφορά, η κοινοπραξία του Κατάρ υπό τον Σεϊχη Τζασίμ είπε ότι η κίνησή της έχει σκοπό να «επαναφέρει τον σύλλογο στις παλιές του δόξες».

Ο σεΐχης Τζασίμ, που περιγράφεται ως «αιώνιος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», είναι πρόεδρος της τράπεζας QIB του Κατάρ και γιος πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος Ineos, που ανήκει στον 70χρονο Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ράτκλιφ, έχει ιστορικό επενδύσεων στον αθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο δε έχει υπό την κατοχή του τη γαλλική Νίς και την ελβετική Λωζάνη.

Αυτό στο οποίο ποντάρει η πλευρά Ράτκλιφ μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία φράση «Το γέννημα – θρέμμα του Μάντσεστερ, Σερ Tζιμ θα είναι ο «βρετανός θεματοφύλακας του συλλόγου» και έχει στόχο «να επαναφέρει το Μάντσεστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Με ό,τι αυτό σημαίνει για τους οπαδούς της κατα τεκμήριο δημοφιλέστερης αγγλικής ομάδας που τα τελευταία χρόνια είδαν την γειτόνισσα Σίτι να γίνεται αυτή το αφεντικό της πόλη, μετά από δεκαετίες στη σκιά των κόκκινων διαβόλων.

Mε πληροφορίες από BBC

Ο Τσιτσιπάς αποθεώνει τον «μάγο» Ροναλντίνιο: Με έκανε να ερωτευτώ το ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: