Στο αρχείο με εισαγγελική απόφαση οι καταγγελίες για διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών: Θα ερευνηθεί ο καταγγέλλων

FILE PHOTO: Το Κέντρο Τύπου μετάδοσης αποτελεσμάτων ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας ενημερώνει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους σχετικά τη διαδικασία συλλογής και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, σε ημερίδα που οργάνωσε η εταιρεία και το Υπουργείο Εσωτερικών, Αθήνα Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από καταγγελία στελέχους του Υπουργείου Εσωτερικών περί διάρρηξης σε γραφείο της Υπηρεσίας Εκλογών, με απόφαση του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη που ερεύνησε την υπόθεση.

Ο κ. Νούλης θέτει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενήργησε, με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου, δεν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές πλέον προτίθενται να μελετήσουν αν θα ξεκινήσουν έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του στελέχους που κατάγγειλε την πράξη.

Η καταγγελία του στελέχους του Υπουργείου Εσωτερικών αφορούσε υποτιθέμενη διάρρηξη του γραφείου του μετά το μεσημέρι της 26ης Απριλίου.

Οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντα, ωστόσο δεν αποδείχθηκαν από την έρευνα της ΕΛΑΣ , η οποία προ ολίγων ημερών εξέδωσε ανακοίνωση , ούτε από την έρευνα του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία , η καταγγελία είναι ψευδής, καθώς δεν αποδείχθηκε, ούτε από τον έλεγχο της Σήμανσης στον χώρο, ούτε από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία, ο οποίος δεν έδειξε καμία παραβίαση, ούτε όμως και από το εμμάρτυρο υλικό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Στις 21 Μαΐου ξεκινά στην Καλαμάτα η δίκη των 9 Αιγυπτίων για το ναυάγιο του Adriana στην Πύλο: Οι 500 νεκροί φέρνουν και πάλι αρνητική δημοσιότητα για την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: