«Βούλιαξε» η Πάτρα από χιλιάδες καρναβαλιστές: Μοναδικό θέαμα με πρωτότυπες στολές και σατιρική διάθεση [photos]

Στιγμιότυπο από το καρναβάλι της Πάτρας. «Αρχαία, Νέα… Πατρινά» ήταν ένα από τα θέματα του φετινής παρέλασης. Photo Hellas Journal




Η αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός, η σάτιρα και το ατελείωτο κέφι κυριάρχησαν στην Πάτρα, όπου οι χιλιάδες καρναβαλιστές, αλλά και επισκέπτες έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς για την ζωή.

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID 19, οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν στους δρόμους της Πάτρας παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα και θέματα εμπνευσμένα και από την αρχαία Ελλάδα μαγνήτισαν τα βλέμματα και μαζί με τα άρματα του δήμου λάμπρυναν την καρναβαλική παρέλαση όπου κυριάρχησαν η διασκέδαση και η ξενοιασιά.

Καρναβαλιστής στην παρέλαση της Πάτρας. Η συγκεκριμενη αμφίεση είναι μασκαράτα εμπνευσμένη από το Ανθέμιον του Παρθενώνα που μπορεί κάποιος να το δει και στο μουσείο της Ακρόπολης. Photo Hellas Journal




Με τις εντυπωσιακές στολές τους και τα εμπνευσμένα καπέλα τους οι περίπου 50.000 καρναβαλιστές, μέλη των 139 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», ενδεδυμένα με όλες τις μικροκατασκευές τους και πολλά από αυτά με τη συνοδεία των εντυπωσιακών αρμάτων και των ογκωδών τροχήλατων κατασκευών τους, παρέλασαν σκορπίζοντας χρώμα, φαντασία, αισθητική και ευρηματικότητα.

Mε αρχαιοελληνικό θέμα και το Κηρύκειο του Ερμή παρέλασαν στους δρόμους της Πάτρας. Photo Ηellas Journal

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με την πολύχρωμη και χειμαρρώδη ορμή μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου τη πόλης.

Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το αναλλοίωτο στο πέραμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σαρακοστιανά, χαρταετοί και γλέντι μέχρι τελικής πτώσεως: Oι δήμοι της Αττικής γιορτάζουν με εκδηλώσεις και συναυλίες τα «κούλουμα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: