«Βαρύ όνομα» του αντιεξουσιαστικού χώρου συνελήφθη στην Πάτρα: Για ηγετικό ρόλο σε τρομοκρατική οργάνωση

FILE PHOTO: Άνδρες την αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη διάρκεια επιχείρησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Χειροπέδες σε ένα από τα “βαριά” ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου της Πάτρας, πέρασαν σήμερα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού tempo24 ο συλληφθείς κατηγορείται για ηγετικό ρόλο στην τρομοκρατική οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, η οποία πρόσφατα είχε απασχολήσει τις Αρχές και στην οποία αποδίδονται τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ενώ είχαν προφυλακιστεί 6 άτομα της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Πάτρα για άλλο αδίκημα.

Οι Αρχές εξέτασαν ηλεκτρονικά μέσα του συλληφθέντα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας και προέκυψαν στοιχεία από τα οποία σχηματίστηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Τον προηγούμενο μήνα, προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτικής αρχής και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, dna ενός εκ των έξι κατηγορουμένων, εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές έχουν συλλάβει και μια γυναίκα που φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Πάτρα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (22 Απριλίου 2024), 38χρονος ημεδαπός, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ tempo24.news

 

Βελτιώθηκε η εικόνα της φωτιάς κοντά στην Παροικιά της Πάρου: Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες * Πνέουν ισχυροί άνεμοι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: