Πιθανή η έναρξη διερευνητικών γεωτρήσεων από τα Ελληνικά Πετρέλαια τα επόμενα δύο χρόνια, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος

Φωτογραφία από τα Ελληνικά Πετρέλαια




Τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέα Σιάμισιη ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει διερευνητικές γεωτρήσεις σε ελληνικούς υπεράκτιους τομείς εντός των επόμενων δύο ετών, προβάλλει το πρακτορείο Reuters, (ανταπόκριση Angeliki Koutantou).

Σημειώνεται ειδικότερα ότι η Ελλάδα είχε ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου της τάξης των 600 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου και πέρυσι αποφάσισε να προχωρήσει στη συλλογή σεισμικών δεδομένων μέσω σκαφών έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ελληνικά Πετρέλαια κατέχουν άδειες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τέσσερα τετράγωνα στο Ιόνιο Πέλαγος και στα ανοιχτά της Κρήτης, και έχουν ολοκληρώσει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές αυτές.

«Ουσιαστικά, βρισκόμαστε σε μια θέση όπου θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση για έναρξη των γεωτρήσεων τους επόμενους 18 έως 24 μήνες», τόνισε ο Α. Σιάμισιης.

Επικαλούμενη υψηλότερα περιθώρια διύλισης και εξαγωγές, η εταιρεία ανέφερε την Παρασκευή ότι τα τριμηνιαία κέρδη της σημείωσαν άλμα, προσθέτει το δημοσίευμα, φτάνοντας τα 261 εκατομμύρια ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, από 92 εκατομμύρια ευρώ το ίδιο τρίμηνο του 2021.

ΠΗΓΗ: Reuters, Angeliki Koutantou – Helleniq Energy to decide on exploratory well off Greece in 18-24 months

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για την επιδότηση ηλιακών θερμοσιφώνων: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: