Όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε να γνωρίσει έναν άστεγο στην Νέα Υόρκη! Τρεις άγνωστες ιστορίες του υποψήφιου για την προεδρία της Κύπρου!

FILE PHOTO: Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στη συγκέντρωση της Λευκωσία. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Πιο κάτω παρατίθενται τρία άγνωστα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια και αφορούν το κ. Νίκο Χριστοδουλίδη:

Περιστατικό 1

Τον καιρό των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε έκτακτη σύσκεψη με τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον κ. Τσίπρα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ήταν μαζεμένοι για ώρες στο ξενοδοχείο που διέμενε ο κ. Τσίπρας. Βγαίνουν όλοι από το πρωθυπουργικό γραφείο, και ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας μας λέει βιαστικά ότι “δεν θα δηλώσουμε κάτι”.

Τα ΜΜΕ περίμεναν για ώρες και κανείς δεν έδειχνε να θέλει να ασχοληθεί με τους ανθρώπους των ΜΜΕ. Κατεβαίνουμε κι εμείς να φύγουμε αλλά… ακούμε τον Νίκο (Χριστοδουλίδη), πριν μπούνε στο προεδρικό αυτοκίνητο να φύγουν, να λέει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

“Πρόεδρε, πηγαίνετε εσείς, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να φύγω αν δεν μιλήσουμε στα ΜΜΕ. Οι άνθρωποι μας περιμένουν τόσες ώρες, έμειναν νυστικοί να μας περιμένουν”.

Περιστατικό 2

Ως τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε μια από τις επισκέψεις του, έπεσε στην αντίληψη μας ότι επέλεξε να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον με το τρένο (και όχι με το αεροπλάνο).

Όσοι αποτελούν μέρος των ΜΜΕ εδώ στις ΗΠΑ, γνωρίζουν πολύ καλά πως τα προγράμματα των αξιωματούχων της πατρίδας μας είναι πολύ πιεστικά. Φουλ πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη, New Jersey, κ.λπ, με συνεχείς συναντήσεις, συνεχείς επαφές με αξιωματούχους αλλά και με τον κόσμο.

Ενώ η απόσταση με το αεροπλάνο από τη Νέα Υόρκη προς την πρωτεύουσα είναι γύρω στα 45 λεπτά (και εκατοντάδες δολάρια), με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να έχει ένας αξιωματούχος της Κυβέρνησης, εντούτοις προτίμησε το σχεδόν τετράωρο ταξίδι με το τρένο, το οποίο και φυσικά στοιχίζει λιγότερα (+-50 δολάρια με επιστροφή)!

Περιστατικό 3

Απέναντι από το κτίριο της παλιάς Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη, λίγους μήνες πριν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2018, καθόταν πάντα ένας άστεγος. Τον έλεγαν Γκρέκορυ.

Τον είχα γνωρίσει τότε, ενώ ήμουν στο Γραφείο Τύπου της Μ.Α. της Κύπρου στον ΟΗΕ. Ένας πρώην οδηγός νταλίκας, ο οποίος έφυγε από άλλη Πολιτεία επειδή χώρισε με τη σύζυγο του και αργότερα έχασε τη δουλειά του.

Ο Γκρέκορυ τότε είχε ένα 15 -χρόνο παιδί. Γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες, μιας και με εμπιστεύτηκε να “αναδείξω” το χάλι της κοινωνίας μας, μέσα από μια μίνι συνέντευξη που μου παραχώρησε για την τοπική εφημερίδα της Λάρνακας, LA Voice, συνέντευξη, η οποία τότε είχε συζητηθεί.

Η σχέση και φιλία μου με το Νίκο πάει χρόνια πίσω. Καθώς στεκόμασταν έξω από το κτίριο της Μ.Α στον ΟΗΕ, ο Νίκος με ρωτά:

“Αυτός είναι ο κύριος που πήρες συνέντευξη;” Με εμένα να του απαντώ καταφατικά.

  • “Μπορείς σε παρακαλώ να μου τον γνωρίσεις;” (με ρωτά ο Νίκος), ενώ ο Γκρέκορυ καθόταν στο πεζοδρόμιο τυλιγμένος με την κουβέρτα του και έχοντας κάτω το κουτί για τα χρήματα που έβαζε ο κόσμος, με αντάλλαγμα ένα γλυφιτζούρι ή ένα κουτί τσίχλες που είχε εκεί.

Πάμε κοντά του και τους γνωρίζω μεταξύ τους. Αρχίζει μια κουβέντα και κάποια στιγμή βλέπω το Νίκο να βγάζει από την τσέπη 200 δολάρια και να τα βάζει στο κουτί του Γκρέκορυ.

Πριν φύγουμε, ο Νίκος του λέει: “Αγόρασε ένα δώρο στο παιδί σου και φρόντισε να του το στείλεις και να του πεις πόσο το αγαπάς”.

Μένω εδώ!

Καλή επιτυχία Νίκο!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί δυο φορές (2021 – 2022) με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών  Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Νίκος είναι δικό σου παιδί, Πρόεδρε! Θυμάσαι πώς σε πρόσεχε σε κάθε λέξη, σε κάθε βήμα; Μέτρησες πόσες φορές γύρισες πάνω του πριν απαντήσεις;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: