Ο τρελός, ζεστός χειμώνας της Ευρώπης εξαφάνισε το χιόνι από τα Απέννινα: Εκλεισαν οι πίστες για τους σκιέρ [photos, video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του TGCOM24+




Επείγουσα συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, Daniela Santanchè, προκειμένου να εκπονηθεί ένα έκτακτο σχέδιο για τα χωρίς χιόνι Απέννινα.

Αυτό ζητούν οι περιφέρειες Emilia-Romagna, Τοσκάνη και Abruzzo, που αντιμετωπίζουν μια χειμερινή περίοδο που χαρακτηρίζεται από θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου, χάρη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με απουσία χιονοκάλυψης για σκι και επίσης δυσκολίες στο να κάνεις τεχνητό χιόνι γιατί δεν πας κάτω από τους μηδέν βαθμούς ούτε το βράδυ.

 

Συγκεκριμένα, στην Emilia-Romagna, σχεδόν όλες οι πίστες έχουν παραμείνει κλειστές (στη συνοικία Cimone, στα Απέννινα Modena, σήμερα είναι ανοιχτή μόνο αυτή στην παιδική σχολική κατασκήνωση), με ξενοδόχους, υπεύθυνους ανελκυστήρων και εκπαιδευτές σκι να αναγκάζονται να ασχοληθούν. με ακυρώσεις από τουρίστες. Το χιόνι τραβήχτηκε σε μεγαλύτερο υψόμετρο και μεταφέρθηκε με βαγόνι, αφού οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές για να το “πυροβολήσουν.”
“Οι Περιφέρειες δεν μπορούν να μείνουν μόνες – λένε ο πρόεδρος της Emilia-Romagna Stefano Bonaccini και ο σύμβουλος Τουρισμού Andrea Corsini – Χρειαζόμαστε ένα εξαιρετικό σχέδιο. Οι χειριστές μας στα λευκά Απέννινα μετά τις σεζόν που ακυρώθηκαν από τον Covid, παλεύουν σήμερα με έναν άλλο μαύρο χρόνο που ακυρώνει μεγάλο μέρος των χειμερινών λήψεων με επιπτώσεις που κινδυνεύουν να είναι μη αναστρέψιμες».

 

Το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό συμφωνήθηκε και με τους συμβούλους Leonardo Marras (Τοσκάνη) και Daniele Damario (Abruzzo). «Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να παρέμβει με νέους πόρους για να αντισταθμίσει, τουλάχιστον εν μέρει, τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτήν την κλιματική ανωμαλία – υπογραμμίζουν – στη συνέχεια με μέτρα για την αναβολή των στεγαστικών δανείων και με ενίσχυση για την αντικατάσταση των παλιών συστημάτων παραγωγής χιονιού με τελευταίας γενιάς που επιτρέπουν τη διατήρηση του τεχνητού χιονιού ακόμα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες».

 

Στόχος πρέπει να είναι «να προσπαθήσουμε να βάλουμε τους χειριστές σε θέση να αντισταθούν -συμπεραίνουν- και όχι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα βουνά μας, στα οποία αποτελούν σημαντική φρουρά».

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Στις καπνοβιομηχανίες θα στέλνει η Ισπανία τη “λυπητερή” για τα πεταμένα αποτσίγαρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: