Ο Ρίσι Σούνακ ανέβαζε βίντεο στο Instagram από αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας: Ζήτησε συγγνώμη και του επιβλήθηκε πρόστιμο[video]

FILE PHOTO: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. EPA/TOLGA AKMEN




Στο πίσω κάθισμα ενός εν κινήσει αυτοκινήτου χωρίς τη ζώνη ασφαλείας του εθέαθη από τους αστυνομικούς ο Ρίσι Σούνακ,ε νώ παράλληλα ανέβαζε βίντεο στον προσωπικό του λογαρισμό στο ινσταγκραμ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο  ο βρετανός πρωθυπουργός μιλά για τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου στις κοινότητες όλης της χώρας.

Μετά το χαμό που προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν φορούσε τη ζώνη του, αναγνώρισε το λάθος του και έσβησε την ανάρτησή του από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο νόμος ορίζει ότι τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις.

“Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ένα πρόσωπο να μην φορά ζώνη ασφαλείας ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινείτο στο Λάνκασιρ, εκδώσαμε σήμερα κλήση (FPN) για έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λάνκασιρ στο Twitter.

Το πρόστιμο σε περίπτωση που κάποιος δε φορά τη ζωήνη του μπορεί να φτάσει έως και τις 500 λίρες.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις και υποστήριξε πως ο Σούνακ έβγαλε την ζώνη του μόνο για να τραβήξει το βίντεο.

“Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι όλοι πρέπει να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Ο ίδιος την έβγαλε για λίγα μόνο λεπτά, για τις ανάγκες του βίντεο αλλά παρόλα αυτά παραδέχθηκε πως επρόκειτο για λάθος και ζητά συγγνώμη”, είπε στους δημοσιογράφους.

Πάντως, αρκετοί ήταν οι χρήστες του twitter που αντέδρασαν στο γεγονός ότι η αστυνομία αντί να ασχολείται με σοβαρότερα ζητήματα, σπατάλησε τόσο χρόνο για την ζώνη του πρωθυπουργού.

Κάποιες από τις εξαιρέσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας που αναφέρονται στον ιστότοπο της κυβέρνησης, αφορούν σε οδηγούς που κάνουν όπισθεν, ή οδηγούς όχημάτων που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες αστυνομίας ή πυροσβεστικής και διάσωσης.

Υπάρχει επίσης εξαίρεση για ιατρικούς λόγους και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις απαιτείται να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό γιατρού ενώ ταξιδεύουν.

Ο συντηρητικός βουλευτής του Blackpool South Scott Benton σημείωσε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας σπατάλησαν αρκετό χρόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ θα μπορούσαν την ίδια ώρα να διευρευνούν σοβαρά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα και επηρεάζουν τους πολίτες.

Οι Εργατικοί από την πλευρά τους επισήμαναν ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Σούνακ  παίρνει πρόστιμο.

Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον, του επιβλήθηκε πρόστιμο για το λεγόμενο σκάνδαλο “Partygate”, επειδή παρίστατο σε μια συγκέντρωση για τα γενέθλια του πρωθυπουργού, παραβιάζοντας τους κανονισμούς κατά της Covid.

Με πληροφορίες από BBC

«Πολλά συναισθήματα από θλίψη μέχρι ανακούφιση»: H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δεν μετανιώνει για την απόφασή της να παραιτηθεί

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: