Ο Μαυρογιάννης υποστηρίζει ότι ο Αναστασιάδης του μίλησε για δύο κράτη: Σιωπή από τον Πρόεδρο, του απαντά ο Αβέρωφ!

Ο προεδρικός υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης γίνεται δεκτός από οπαδούς του. Δεξιά ο Πανίκος Παπανικολάου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο ένας μιλούσε για μπλόφα και ο άλλος για πυροτέχνημα την ώρα που εγώ προειδοποιούσα για την Αμμόχωστο λέει για τους ανθυποψηφίους του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, προεδρικός υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Εξηγεί πως ο ίδιος δεν σιώπησε, αλλά ενάντια στην άποψη του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2019.

Επιβεβαιώνει πως ο Πρόεδρος του μίλησε για τα δύο κράτη όπως και σε πολλούς άλλους εμπιστευτικά, με τον ίδιο να του ανταπαντά πως τα περί δύο κρατών είναι γελοιότητες.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως ουδέποτε του είπε να συζητήσει για δύο κράτη ενόσω ήταν διαπραγματευτής.

Κληθείς να σχολιάσει για ποιόν λόγο δυσκολευόταν να επικρίνει τον Νίκο Αναστασιάδη μέχρι σήμερα, σημειώνει πως τον κρίνει εκεί και όπου χρειάζεται.

«Ο Αναστασιάδης ήταν ο Πρόεδρος όταν ξεκινούσε η διαδικασία με τον κ. Ακιντζί που μας οδήγησε στο Κραν Μοντανά, μία ανάσα από τη λύση. Από την άλλη ήταν και ο Πρόεδρος που ερωτοτροπούσε με τη λύση δύο κρατών» λέει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα χειριστεί το μεγάλο κεφάλαιο της διαφθοράς εξηγεί πως θα διεκδικήσει απόδοση ευθυνών και σε σχέση με το παρελθόν αγγίζοντας πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και τον Πρόεδρο αν χρειαστεί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ανακοίνωση με αφορμή τη συνέντευξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην «Κ» και τα όσα ανέφερε για το Κυπριακό, εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ).

Όπως αναφέρει το κόμμα, «ο κ. Μαυρογιάννης ξεχνά το γεγονός πως για εννέα χρόνια ήταν το πρώτο βιολί της διαπραγμάτευσης για το εθνικό μας πρόβλημα». Προσθέτει ακόμα ότι «το να υποστηρίζει κάτι τέτοιο κάποιος που σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ήταν εναντίων όλων των προτάσεων επίλυσης του Κυπριακού είναι παραπλανητικό και άστοχο».

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ακολουθεί:

Ο κ. Μαυρογιάννης στη σημερινή του συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, προσπάθησε να παρουσιαστεί ως ο μόνος προασπιστής της επίλυσης του κυπριακού, ξεχνώντας και προσπερνώντας το γεγονός πως για εννέα χρόνια ήταν το πρώτο βιολί της διαπραγμάτευσης για το εθνικό μας πρόβλημα.

Πότε διαφώνησε και πότε διαχώρισε τη θέση του; Και με ποια αξιοπιστία επιχειρεί σήμερα να παρουσιάσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως υπεύθυνους για την απουσία λύσης;

Το να υποστηρίζει κάτι τέτοιο κάποιος που σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ήταν εναντίων όλων των προτάσεων επίλυσης του Κυπριακού είναι παραπλανητικό και άστοχο.

Από Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον μετέτρεψαν σε κομματάρχη του χειρίστου είδους: Πήρε …ψαλίδι και εγκαινίαζει έργα για να βοηθήσει τον Αβέρωφ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: