Η “ταραγμένη αυτοβιογραφία” του Μπόρις Τζόνσον: Ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει βιβλίο “χωρίς προηγούμενο”…

FILE PHOTO: Ο Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πρωθυπουργική κατοικία λίγο πριν δηλώσει πως συντόμως θα την εγκαταλείψει κυριολεκτικά… 13 Ιουλίου 2022. EPA, NEIL HALL




Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε συμφωνία για τη συγγραφή βιβλίου που θα φορά στην πολυτάραχη περίοδο του ως πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωταγωνιστής πολιτικός του Brexit – ο οποίος οδήγησε το Συντηρητικό Κόμμα σε μια τεράστια εκλογική νίκη το 2019 αλλά εκδιώχθηκε από τους ίδιους του βουλευτές πέρυσι μετά από μια σειρά σκανδάλων – θα γράψει το βιβλίο για τον εκδοτικό οίκο HarperCollins, ανακοίνωσε ο εκδότης σήμερα Δευτέρα.

Η Arabella Pike, διευθύντρια εκδόσεων στο imprint William Collins, δήλωσε: «Θα πρόκειται για πρωθυπουργικά απομνημονεύματα χωρίς προηγούμενο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπόρις Τζόνσον καθώς γράφει τον απολογισμό του για το χρόνο του στην εξουσία κατά τη διάρκεια ορισμένων από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχει δει το Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο καιρό».

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία δημοσίευσης για το βιβλίο και οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο Τζόνσον ηγήθηκε της εκστρατείας του 2016 για το Brexit. Ανέλαβε την ευθύνη των Συντηρητικών το 2019, εξολοθρεύοντας το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις παραδοσιακές εστίες του στις εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Όμως ο πρώτος χρόνος της θητείας του συνέπεσε με την πανδημία του COVID-19 και, ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επαινέθηκε για την κυκλοφορία των εμβολίων, δέχθηκε έντονη κριτική για τον ευρύτερο χειρισμό της κρίσης και βυθίστηκε στο λεγόμενο σκάνδαλο Partygate για παραβιάσεις των κανόνων του  lockdown από βασικούς παράγοντες στην κυβέρνηση του Τζόνσον.

Ο Τζόνσον τελικά ανατράπηκε από τους βουλευτές του πέρυσι, αλλά οι φήμες για πιθανή επιστροφή του συνεχίζουν να φουντώνουν στο Ουέστμινστερ αφού οι Τόρις αντικατέστησαν τη διάδοχό του Λιζ Τρας με τον παλιό εχθρό τού Τζόνσον, τον Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει γράψει στο παρελθόν μια σειρά βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης μιας βιογραφίας του πολιτικού του ήρωα Ουίνστων Τσόρτσιλ και ενός παιδικού βιβλίου: «Οι κίνδυνοι των πιεστικών γονέων».

Με πληροφορίες από POLITICO

Ο “Ρώσος Ράμπο”, αγαπημένος ηθοποιός του Πούτιν, τώρα είναι αυτοεξόριστος και “ξένος πράκτορας” γιατί υπερασπίζεται την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: