Για το θέμα των F-16 ας ακούσουμε τον μεγάλο φιλέλληνα Μενέντεζ: Επανακάμπτουν τα φοβικά σύνδρομα της ελληνικής πολιτικής ελίτ;

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον επικεφαλής του HALC, Έντι Ζεμενίδη. Φωτογραφία Hellas Journal




Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων ,βουλευτού και υφ, Παιδείας Άγγελου Συρίγου, να πωληθούν τα F16 στην Τουρκία, έφεραν στο προσκήνιο τα διαχρονικά φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν την πολιτική ελιτ και στα δυο κράτη του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγή στον απανταχού ελληνισμό και δικαίως. Ο καθηγητής με την απαράδεκτη δήλωση του δοκίμασε τα αντανακλαστικά των απανταχού Ελλήνων, αρχής γενομένης απο την ομογένεια των ΗΠΑ, όπου ηγετικά στελέχη της, συγκεκριμένα ο κ. Ζεμενίδης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ανοησίες.

Άν και απόγονοι του Θουκυδίδη σε Ελλάδα και Κύπρο, οι πολιτικές ηγεσίες και ελιτ χαρακτηρίζονται από έλλειψη εθνικής στρατηγικής και αυτό οδηγεί στην απαξία της άμυνας και συνεπώς στην αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας.

  • Σε αυτά τα φοβικά – μειοδοτικά σύνδρομα στηρίχτηκε ο Αγγλοσαξωνικός παράγοντας για να επιφέρει επαχθή τετελεσμένα στον Ελληνισμό.
  • Στις επεξηγήσεις σας κ. καθηγητά μεταξύ άλλων υποστηρίζετε, ότι η Αμερική δεν θέλει να αφήσει την Τουρκία να της φύγει από τα χέρια. Και λοιπόν κ. καθηγητά, η Αμερική αποφάσισε έτσι και εμείς ακολουθούμε και μάλιστα επισπεύδοντες;

Οι σχεδιασμοί και οι μηχανορραφίες  που διενεργούνται κεκλεισμένων των θυρών στο Στειτ Ντιπάρτμεντ πριν καν ανακοινωθούν, εμείς τις αποδεχόμαστε και προσχωρούμε στην υλοποίησή τους;

Αυτά κ. καθηγητά πρέπει να τα αντιπαλεύετε και όχι να τα αποδέχεστε κατά το προσχηματικό δόγμα της αποποίησης των ευθυνών, γιατί εκεί παραπέμπει  ο εν λόγω ισχυρισμός σας. Επίσης μας υποδεικνύετε ότι πρέπει να κυνηγάμε  εφικτούς στόχους και σαν τέτοιους λέτε, ότι είναι οι  αυστηροί κανόνες στην πώληση των F16 προς την Τουρκία που θέτει ο Μενέντεζ.

Σας διαφεύγει μήπως το γεγονός ότι με τους όρους που θέτει ο Μενέντεζ ισοδυναμούν με κατάργηση του τουρκικού  αναθεωρητισμού, της γαλάζιας πατρίδας κάθε είδους  έκνομης ενέργειας στον αέρα και στην θάλασσα, στις ΑΟΖ Ελλάδας  και Κύπρου;

Σας ερωτώ ευθέως κ. καθηγητά υπάρχει εγγύηση των Αμερικανών ότι θα τιθασεύσει τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας σε αυτή την περίπτωση, αν πωληθούν εν τέλει τα όπλα; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια εγγύηση, αφού εσείς ο ίδιος προεξοφλείτε ότι η Αμερική δεν θα αφήσει από τα χέρια της την Τουρκία.

Μήπως νομίζετε ότι οι  όροι του Μενέντεζ  θα είναι κάτι σαν το παρατηρητηριο πουλιών που θα καταγράφει κάθε παραβίαση των τουρκικών αεροπλάνων και πλοίων;

Θα εγγυηθούν οι ΗΠΑ ότι η Τουρκία είτε με Ερντογάν είτε με Κεμαλικούς θα αφήσει το γεωπολιτικό  παιχνίδι της «Γαλάζιας Πατρίδας», τις παραβιάσεις , τους αναθεωρητικούς σκοπούς της που επιδιώκει στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο με τις παράνομες ενέργειές της στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα;

  • Το Ανατολικό Ζήτημα δεν έχει τελειώσει κ. καθηγητά, κανένας ισχυρός δεν θα εγγυηθεί για την εθνική μας κυριαρχία μόνο εμείς με αποτρεπτική ισχύ η οποία αποδυναμώνεται έτσι όπως μας τα λέτε να οπλίσουμε τους Τούρκους με τα F16.

Όπως γνωρίζετε κ. καθηγητά λόγω του γνωστικού πεδίου που διδάσκετε  και ασχολείσθε, ο ανταγωνισμός για την υπεροχή οδηγεί στην πόλωση του διεθνούς περιβάλλοντος με επικίνδυνες και  απρόβλεπτες εξελίξεις.

Το κέρδος για τον ισχυρό συνιστά   απώλεια για τον αδύναμο και κατά τον Θουκυδίδη ο ισχυρός πράττει με βάση αυτό που το επιτρέπει η δύναμή του, ενώ ο αδύναμος αναγκάζεται να το αποδεχτεί.

Εσείς κ. καθηγητά διαλέξατε την θέση του αδύναμου, αποδεχόμενος τον εξοπλισμό της Τουρκίας αφού έτσι το επιθυμεί η Αμερική. Αμερικανός είναι όμως και ο Μενέντεζ,  που απαγορεύει τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Προς επίρρωση των απαράδεκτων δηλώσεών σας αναφέρατε ότι:

”Η απαγόρευση πωλήσεως όπλων στην Τουρκία οφείλεται στο ότι αυτή αγόρασε ρωσικά όπλα.’

‘Εδώ υποτιμάτε την δύναμη, την ισχύ, τον αγώνα της ομογένειας που έφερε αυτό το αποτέλεσμα και έπεισε αυτόν τον μέγα φιλέλληνα Μενέντεζ να  πάρει  το ζήτημα όλο επάνω του.

Τέλος για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους κ. καθηγητά, θέλω να σας επισημάνω ότι η δράση  της ομογένειας  με επίκεντρο τις ελληνοτουρκικές διαφορές για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ  υπέρ των δύο κρατών του ελληνισμού,  Ελλάδος και Κύπρου, ξεκίνησε μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

  • Οι Αγγλοσάξωνες και λοιποί πρόθυμοι προσπαθούσαν αμέσως μετά το 2004,με μια σειρά υποχθόνιων σχεδίων, μέσω ΟΗΕ να καταλύσουν ως κράτος την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι μεθοδεύσεις  αυτές οδήγησαν στις παράνομες και άκυρες πενταμερείς διασκέψεις που έστησαν στην Γενεύη το 2017 , τις οποίες απέκρουσε  ο απανταχού  Ελληνισμός  με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η ομογένεια κατάλαβε, ότι με την έλλειψη εθνικής στρατηγικής και  με την τακτική των διαρκών υποχωρήσεων των πολιτικών ηγεσιών,  θα έχουμε δυσμενείς επιπτώσεις σε όλα τα σημεία της ελληνοτουρκικής  αναμέτρησης Κυπριακό, Αιγαίο Θράκη και εξ αυτού του λόγου  έδωσε και δίνει αγώνα έναντι κάθε ξένης επιβουλής υπέρ βωμών και εστιών.

Νομίζω κ. καθηγητά  ότι  οφείλετε να παραδεχθείτε ότι οι δηλώσεις σας ήταν λανθασμένες ,δεν είναι κακό να πείτε mea culpa.

*Νομικός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αγαπητέ Άγγελε, και τι να πούμε τώρα στον γερουσιαστή Μενέντεζ; Ότι κάνει λάθος να επιμένει στο πάγωμα της πώλησης των F-16 στους Τούρκους; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: