Τορπίλη από δικαστήριο της Λιβύης στο παράνομο μνημόνιο Τρίπολης – Αγκυρας: Ζητά αναστολή της συμφωνίας για τους υδρογονάνθρακες

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Δικαστήριο της Λιβύης, με χθεσινή του απόφαση, ανέστειλε τη «συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων» που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης πέρυσι με την Τουρκία, ανέφερε δικαστική πηγή, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Το εφετείο της Τρίπολης, το οποίο εξέδωσε τη χθεσινή απόφαση, άφησε χώρο στην κυβέρνηση της Τρίπολης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τόνισε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

 

Σημειώνεται ακόμα πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει προβεί σε κανένα άμεσο σχόλιο για τη δικαστική απόφαση της Δευτέρας.

Στην απόφαση, αναφέρεται ότι «απαγορεύεται στην προσωρινή κυβέρνηση να υπογράφει με οποιονδήποτε τρόπο συμφωνίες υπό την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης, επί της χερσαίας, θαλάσσιας και εναέριας επικράτειάς του, καθώς επίσης και συμφωνίες για την οριοθέτηση των συνόρων ή την εκμετάλλευση φυσικών στρατηγικών πόρων, εκτός εάν εγκριθεί από το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ, Liberal

Το ΥΠΕΞ απάντησε με ρηματική διακοίνωση στη Λιβύη: Σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας οι σεισμικές έρευνες του Sanco Swift νοτιοδυτικά της Κρήτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: