Το έκανε σφεντόνα ο Ερντογάν: Έμμεση απειλή κατά Αθήνας για χτύπημα με πυραύλους Tayfun – Ιστορίες με… αχλάδια και αφαλους

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κομματικό ακροατηριο του στη Σαμσούντα Πηγή Τουρκική Προεδρία




Νέες αδιανόητες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και των ΗΠΑ έκανε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε προεκλογική του ομιλία σε νέους στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Milliyet

ο Ερντογάν απείλησε εμμέσως την Ελλάδα ότι θα στείλει τους πυραύλους Tayfun στην Αθήνα, λέγοντας συγκεκριμένα (μετάφραση Google): «Τώρα αρχίσαμε να κατασκευάζουμε τους πυραύλους μας. Αυτή η παραγωγή φυσικά τρομάζει τον Έλληνα.Tώρα ο Έλληνας φοβάται, λέει ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα. Αν δεν μείνετε ήσυχοι, αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι από τις ΗΠΑ στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία μάλλον δεν θα μαζέψει αχλάδια. 4-5 χιλιάδες φορτηγά στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στα βόρεια της Συρίας. Δεν τους νοιάζει, παρόλο που το έχω πει ξανά και ξανά. Μετά θα κόψουμε μόνοι μας τον αφαλό μας.»

Νωρίτερα στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

Πιστεύω ότι πόσο ενθουσιασμένος θα είσαι όταν βγει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο από εκεί, πόσο θα ζήσεις την επιτυχία εκεί. Ενώ εσύ το ζεις εκεί, εμείς το ζούμε με τον ίδιο τρόπο. Τώρα εξάγουμε 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων στη Sakarya. Στο Raman, η διαδικασία έρχεται η μία μετά την άλλη. Αυτά θα μας σώσουν από την ανάγκη του εξωτερικού. Όλα αυτά θα μας σώσουν από την εξάρτηση από το εξωτερικό. Θα μας αρκούν. Αυτό θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την Τουρκία. Μόλις το πετύχουμε αυτό, θα έχουμε την ευκαιρία να παρέχουμε φυσικό αέριο στους πολίτες μας με φθηνότερες συνθήκες.

Έχουμε 4 πλοία γεωτρήσεων. Φυσικά, αυτά έχουν ξεπεράσει τα πρότυπα της Τουρκίας και δεν θα περιοριστούμε μόνο σε σεισμικές έρευνες. Εάν χρειαστεί, θα μπορέσουμε να εργαστούμε εκεί πηγαίνοντας σε διάφορες χώρες στην ανοιχτή θάλασσα. Αυτή είναι η διαδικασία αυτάρκειας της Τουρκίας. Μεγάλωσες τώρα, με αυτά τα καράβια στα χέρια σου, θα φτάσεις στο σημείο να κάνεις πολύ διαφορετικά βήματα εκεί.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δουλεύαμε για να στείλουμε έναν Τούρκο στο διάστημα. Ο Υπουργός μας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας συναντήθηκε με φίλους που δικαιούνταν να πάνε. Θα στείλουμε ένα στο διάστημα. «Η Τουρκία κάνει επανάσταση στην αμυντική βιομηχανία, αναρωτιέμαι αν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε», είπε. Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας, φυσικά, όχι ο δικός μας. Είπα ότι ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα μαζί σας. Στο παρελθόν ήμασταν σε πολύ διαφορετική θέση. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η αμυντική μας βιομηχανία ήταν κατά 20 % εγχώρια. Αλλά τώρα είναι 80 τοις εκατό τοπικό. Τώρα είμαστε αρκετοί.

Να σημειωθεί πάντως ότι στη σχετική ανάρτηση της Τουρκικής προεδρίας για την ομιλία του στη Σαμσούντα δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο Ερντογάν έχει άλλη γλώσσα στο εσωτερικό όπου με άθλιο λαϊκισμό επιχειρεί να φανατίσει το ακροατήριό του και άλλη γλώσσα, λίγο πιο προσεκτική όταν πρόκειται για την διεθνή του εικόνα. Όχι, ότι αυτό αλλάζει την ουσία αλλά είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται καθώς ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μια μακρά προεκλογική περίοδος και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα είναι νικητής.

Με πληροφορίες από Milliyet

Xάος στη Βουλή της Τουρκίας: Έκρηξη βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά Σοϊλού – Του πετούσαν τραπεζικά βιβλιάρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: