Θετική εξέλιξη, θεωρεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, το αποτέλεσμα των παράνομων “εκλογών” στην κατεχόμενη Κύπρο

FILE PHOTO: Ο προεδρικός υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης χαιρετά υποστηρικτές του στην Πάφο. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης προέβη σε γραπτή δήλωση, αναφορικά με τις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της Κύπρου στις παράνομες «εκλογές» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που πραγματοποιήθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη ακολουθεί:

Η εκλογική επιτυχία των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της Κύπρου στις προχθεσινές «εκλογές» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τον τόπο μας.

Οι δυνάμεις που τάσσονται ενάντια στην προσπάθεια επικυριαρχίας της Άγκυρας επί της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενάντια στην δημιουργία τετελεσμένων και σε διχοτομικές λογικές είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού.

Τον ερχόμενο Φλεβάρη καλούμαστε να ενισχύσουμε στην κάλπη των Προεδρικών Εκλογών το μήνυμα που έστειλαν οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, ανοίγοντας χαραμάδα ελπίδας για την επίλυση του Κυπριακού, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

  • Στηρίζει Μαυρογιάννη ο Στέλιος Πλατής

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη εκφράζει δημόσια ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής, σημειώνοντας ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του κράτους πρέπει «να μην αφήνει καμιά αμφιβολία για τον πρότερο βίο του και να μην έχει την όποια ανάμειξη σε όσα στιγμάτισαν την πατρίδα διεθνώς τα τελευταία χρόνια».

«Εδώ και καιρό τρίζουν τα θεμέλια της ΕΕ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Με τη μικρή μας πατρίδα να βρίσκεται δυστυχώς στο μάτι του κυκλώνα. Με τις παρακολουθήσεις. Τα χρυσά διαβατήρια. Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διεθνών εγκληματιών», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Μας βλέπουν στην Ευρώπη. Μας παρακολουθούν στενά. Και κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία. Όπως τότε. Το 2013», προσθέτει. Γι’ αυτό, συνεχίζει ο κ. Πλατής, «εμείς πρέπει να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Το μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι. Ότι δεν είμαστε όλοι ένοχοι».

Τουναντίον, αναφέρει, «εμείς σηκώνουμε το ανάστημα μας απέναντι τους. Αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε το σάπιο και να ξανακτίσουμε την ελπίδα. Εμείς τους καταγγέλλουμε και θα τους αλλάξουμε. Εμείς είμαστε η Αλλαγή και θα τους τιμωρήσουμε. Για να μην την πληρώσει και πάλι η κοινωνία».

«Γι’ αυτό εγώ στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, Ανδρέα Μαυρογιάννη», αναφέρει, προσθέτοντας ότι στέλνει «το μήνυμα της πραγματικής αλλαγής διακυβέρνησης. Της πραγματικής αλλαγής πορείας της πατρίδας μας. Το μήνυμα ελπίδας σε αυτές τις εκλογές».

Πρώην και νυν υπουργοί Εξωτερικών ξένων χωρών υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: