Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, μεγάλη αποτρεπτική ισχύς: Οι έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς διαμηνύει ο υπουργός Αμυνας

O υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος screenshot




Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τις Σέρρες ο Υπουργός iΕθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και υπογράμμισε, ότι η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση.

Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής  στη μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821, που πραγματοποιήθηκαν, το πρωί στη γενέτειρα του, στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών.

Για τις συνεχόμενες προκλήσεις των γειτόνων ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Οι Τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται αλλά έχω την αίσθηση ότι οι Τούρκοι εκνευρίζονται όσο εμείς δυναμώνουμε. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα δυναμώσουμε κι άλλο».

Για το αν οι Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τυχόν θερμό επεισόδιο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε:

«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε αυτήν την ερώτηση αλλά επειδή κατανοώ την ανησυχία, το αίσθημα κάποιας ανασφάλειας λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων αλλά και της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας λέω το έξης,  οι ένοπλές δυνάμεις είναι έτοιμες και αξιόμαχες και ενισχύονται. Το θέμα είναι να ενισχύεται η αποτρεπτική τους ισχύς. Η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση. Νομίζω όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Προφανώς το αντιλαμβάνονται και οι γείτονες. Επομένως ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, μεγάλη αποτρεπτική ισχύς της χώρας κι έχουν το δικαίωμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τις Ένοπλες δυνάμεις. Πάντα ήμασταν έτοιμοι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να φυλάμε τη χώρα, από άκρη σε άκρη. Αυτό έκαναν πάντα, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Εμείς τους βοηθάμε να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους».

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα για τη φιλοξενία και για τα όσα είπε για το πρόσωπο του, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε:   «η Εθνική άμυνα δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, μόνο του αρμόδιου Υπουργού, βασικά είναι υπόθεση των Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορεί να είμαι εγώ προϊσταμένη αρχή, αλλά η δουλειά, που βγαίνει και η επιπλέον δουλειά, που θα βγει είναι υπόθεση πολλών ανθρώπων, της πολιτικής ηγεσίας στο σύνολο της και της στρατιωτικής ηγεσίας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των αρχηγών των επιτελείων και βέβαια των στελεχών από τα επιτελεία μέχρι το τελευταίο ακριτικό φυλάκιο στην τελευταία άκρη της επικράτειας. Οι Ένοπλες δυνάμεις είναι μια “καλολαδωμένη” μηχανή, με στελέχη με ήθος, με πατριωτικό αίσθημα, με αίσθηση καθήκοντος, με επαγγελματισμό, με ψυχή. Η δική μας δουλειά και η δουλειά που κάνουμε πολύ εντατικά τα τελευταία χρόνια, και νομίζω ότι αυτό προκύπτει, είναι να βοηθήσουμε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν καλά τη δική τους δουλειά, αυτοί ξέρουν ποια είναι και πώς να την κάνουν. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να ακούω τόσο καλά λόγια. Εξ ονόματος των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο τους τα αποδέχομαι. Δεν είναι δουλειά ενός ανδρός. Εγώ κάνω αυτό που πρέπει, αλλά είναι δουλειά πολλών και για αυτό έχει αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Μπαλωμένος (Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ): Δούρειος Ιππος της Ρωσίας εντός ΝΑΤΟ η Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: