Άντιαεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο: Χτυπήματα με drones στο κέντρο της πόλης, καταρρίφθηκαν λέει ο Κλίτσκο [video]

FILE PHOTO: Firefighters extinguish a blaze at a toy shop after rockets hit it in downtown Donetsk, Ukraine, 11 December 2022. EPA, SERGEI ILNITSKY




Άντιαεροπορικός συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Κίεβο με εκρήξεις να σημειώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρωσικές επιθέσεις έχουν πλήξει σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου το πρωί. Ο Κλίτσκο έκανε λόγο για επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

«Εκρήξεις στην συνοικία Σεβτσενκίβσκι. Οι υπηρεσίες (σ.σ. αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων) βρίσκονται καθ’ οδόν. Λεπτομέρειες αργότερα», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας κατόπιν πως καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα δέκα UAVs ιρανικής κατασκευής στο Κίεβο και περίχωρά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Κατά τον δήμαρχο, έχουν υποστεί ζημιές δυο κτίρια της δημόσιας διοίκησης.

Πάντα σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο, τα drones που καταρρίφθηκαν ήταν Shahed-136.

Όπως μετέδωσε το BBC η επίθεση είχε στόχο κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της πόλης ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η Ουκρανία κατηγόρησε το Ιράν ότι προμήθευσε τη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καμικάζι» που χρησιμοποιήθηκαν σε θανατηφόρες επιθέσεις στις 17 Οκτωβρίου, κάτι που η Τεχεράνη αρνήθηκε.

«Ανθρωπάκια», σχολίασε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προφανώς αναφερόμενος στους ρώσους στρατιωτικούς, μετά τις εκρήξεις.

Mε πληροφορίες από ertnews και AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
Κίεβο, Ουκρανία

Η Ρωσία εξοντώνει τους Ουκρανούς και το Κίεβο βρίσκει τον εχθρό στον Τύπο: Nέος νόμος για την εξόντωση των ΜΜΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: