“Πόντιοι Πιλάτοι” οι Αμερικανοί, δεν παίρνουν θέση: Εγκαλούν την Τουρκία αλλά και τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας

Pentagon Press Secretary Brigadier General Pat RyderAir Force Col. Patrick S. Ryder addresses the media during a press briefing at the Pentagon, Washington, D.C.. Photo by Petty Officer 2nd Class James K. Lee, U.S. Navy photo




Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών εγκάλεσε την Τουρκία, αλλά και τις κουρδικές δυνάμεις των YPG (της Συρίας) για τις νέες εχθροπραξίες και τις μάχες (που διεξάγονται στη Συρία, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της “Φωνής της Αμερικής” (ΦτΑ), Jeff Seldin -ΕΔΩ).

“Αυτές οι ενέργειες απειλούν τους κοινούς μας στόχους, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και τη διασφάλιση ότι η ομάδα αυτή (εννοεί τον ISIS) δεν θα μπορέσει ποτέ να αναζωπυρωθεί” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στη ΦτΑ (Voice of America).

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είδαμε ένα κύμα τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στη βόρεια Συρία και το Ιράκ και νέες αναφορές για επιθέσεις από τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας στη νότια Τουρκία.

Το Πεντάγωνο, ανέφερε ο εκπρόσωπος, “συνεχίζει να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια που αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Συρία ή παραβιάζει την κυριαρχία του Ιράκ μέσω στρατιωτικών ενεργειών, που δεν είναι συντονισμένες με την ιρακινή κυβέρνηση”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: