Ο Κιμ φανέρωσε για πρώτη φορά την κόρη του: Πιασμένοι χέρι – χέρι με φόντο θεόρατους βαλλιστικούς πυραύλους…

Φωτογραφία που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χωρας (KCNA) EPA, KCNA




Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με τη μικρή του κόρη για πρώτη φορά δημοσίως.
Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι ονομάζεται Κιμ Τσου – άε (Kim Chu-ae)  συνόδευσε τον Κιμ σε επιθεώρηση της μεγαλύτερης εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας την Παρασκευή.

Φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, δείχνουν Κιμ και θυγατέρα να κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ συνομιλούν, μιλούν με αξιωματούχους, επιθεωρούν πυραύλους και παρακολουθούν την εκτόξευση από μια πλατφόρμα.

Η δημόσια εμφάνιση της Chu-ae είναι σημαντική, εκτιμά ο Μάικλ Μάντεν (Michael Madden), ειδικός επί των θεμάτων Βόρειας Κορέα το Stimson Center της Ουάσιγκτον.

 

Ο Κιμ -τρίτη γενιά της οικογένειας που ηγείται της Βόρειας Κορέας- θέλει να δείξει στην ελίτ της χώρας του ότι εξακολουθεί να έχει σταθερό έλεγχο στην εξουσία, είπε ο Madden στο BBC.

O ίδιος πρόσθεσε ότι η εμφάνιση της κόρης θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του Κιμ να δείξει «ότι η τέταρτη γενιά διαδοχής της εξουσίας θα περάσει μέσα από τους δικούς του γόνους».

Υπήρξαν μάλιστα αναφορές για «κάποιου είδους σύγκρουση μεταξύ Κιμ και άλλων ανθρώπων της βορειοκορεατικής ελίτ το 2021», εξήγησε ο Μάντεν.

«Αν με προκαλέσεετε, θα πέσετε», είναι το μήνυμα του Κιμ, εκτιμά ο Μάντεν.

Πίστευεται ότι η Τσου-άε είναι μεταξύ 12 και 13 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι σε περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια από τωρα θα προετοιμάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο ή να εκπληρώσει τη στρατιωτική της θητεία.

Τον Σεπτέμβριο, αρκετοί ειδικοί είχαν αναφέρει ότι η Τσου-άε εμφανίστηκε σε βίντεο στους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της χώρας.

Αλλά τότε επρόκειτο για εικασίες και η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η εικονιζόμενη ήταν πράγματι η κόρη του ηγέτη.

Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε η ύπαρξη του Τσου – άε ήταν το 2013, όταν ο βετεράνος Αμερικανός αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν έκανε ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

Ο Ρόντμαμ είχε τότε πει ότι πέρασε χρόνο με την οικογένεια του Κιμ, χαλαρώνοντας δίπλα στη θάλασσα και ότι είχε «κρατήσει στην αγκαλιά του το μωρό τους, την Τσου άε».

Γνώστες πιστεύουν ότι ο Κιμ μπορεί να έχει έως και τρία παιδιά – δύο κορίτσια και ένα αγόρι, με την Τσου-άε να είναι το μεγαλύτερο των τέκνων.

Ο κομμουνιστής ηγέτης είναι όμως εξαιρετικά μυστικοπαθής σχετικά με την οικογένειά του.  Ακόμη και η σύζυγός του Ρι Σολ-τζου κρατείτο μυστική έως καο λίγο καιρό μετά τον γάμο τους.

Με πληροφορίες από BBC

Αντιμέτωπη με τον τρόμο του ψύχους και του σκότους η Ουκρανία: Χιόνι στο Κίεβο, εκτός λειτουργίας οι μισές ενεργειακές μονάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: