Μετά το twitter, σειρά πήρε το Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους

FILE PHOTO: O CEO της Μeta, Mark Zuckerberg EPA, ETIENNE LAURENT




Η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου) ότι θα περικόψει το 13% του εργατικού δυναμικού της.

Συνολικά, από τους 87.000 υπαλλήλους, αναμένεται να απολυθούν 11.000.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε ότι οι περικοπές αυτές αποτελούν «μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta».

«Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους τους εργαζόμενους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους πρόκειται να επηρεαστούν», έγραψε στη δήλωσή του και απέδωσε την εξέλιξη αυτή στις τεράστιες μακροπρόθεσμες προσδοκίες για ανάπτυξη με βάση την αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πολλοί άνθρωποι προέβλεψαν ότι αυτή θα ήταν μια μόνιμη επιτάχυνση», έγραψε, «το έκανα κι εγώ, οπότε πήρα την απόφαση να αυξήσω σημαντικά τις επενδύσεις μας».

Αντίθετα, είπε ότι η «μακροοικονομική ύφεση» και ο «αυξημένος ανταγωνισμός», είχαν ως αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα

«Έκανα το λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό», είπε.

ΠΗΓΗ: BBC

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει κρυπτονομίσματα από το Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της: με άγνωστα κυβερνοεργαλεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: