Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει κρυπτονομίσματα από το Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της: με άγνωστα κυβερνοεργαλεία

FILE PHOTO:Η απόπειρα hacking πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες που παρίσταναν τους Ιάπωνες προμηθευτές της εταιρείας. Gerd Altmann / Pixabay.com




Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να χακάρει τα συστήματα μιας ισραηλινής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και να αποσπάσει χρήματα τα οποία η Πιονγκγιάνγκ σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για το πυρηνικό της πρόγραμμα , γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Η απόπειρα hacking πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες που παρίσταναν τους Ιάπωνες προμηθευτές της εταιρείας και εντοπίστηκε γρήγορα από το προσωπικό της εταιρείας κυβερνοασφάλειας «Κονφίδας», η οποία κατάφερε να σταματήσει το χακάρισμα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η προσπάθεια ήταν επαγγελματική και περίπλοκη και ότι χρησιμοποιήθηκαν άγνωστα κυβερνο-εργαλεία  – κάτι που τράβηξε την προσοχή των αρμόδιων αρχών στο Ισραήλ.

“Αυτές οι επιθέσεις δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το μοτίβο λειτουργίας των περισσότερων επιθέσεων είναι ότι στο πρώτο βήμα, έχετε μια συνομιλία με ένα άτομο από την άλλη πλευρά, το οποίο κερδίζει την εμπιστοσύνη σας και στη συνέχεια στέλνει ένα κακόβουλο αρχείο που περιέχει τον ιό που προορίζεται να φτάσει στον υπολογιστή και από τη στιγμή που φτάνει στον υπολογιστή, αρχίζουν να εξαπλώνονται στο δίκτυο για να φτάσουν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία ή πληροφορίες που χρειάζονται και στη συνέχεια να κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο CEO της Konfidas Ram Levy την Τρίτη στον ραδιοσταθμό 103FM, γράφει η Jerusalem Post.

Η διείσδυση στα συστήματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και η χρήση  χάκερ είναι γνωστές πρακτικές της Βόρειας Κορέας, η οποία παραλίγο να γκρεμίσει την Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές με αυτόν τον τρόπο.

Στο Ισραήλ, αυτή ήταν πρώτη, αρχική προσπάθεια – η οποία έληξε χωρίς επιτυχία.

Βορειοκορεατικά μοτίβα hacking

Βορειοκορεάτες χάκερ πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την κλοπή έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα από αμερικανική εταιρεία τον Ιούνιο, καθώς το καθεστώς εντείνει τις προσπάθειες να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων του, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Τα περιουσιακά στοιχεία κλάπηκαν από το “Horizon Bridge”, μια υπηρεσία που λειτουργεί από το blockchain Harmony που επιτρέπει τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε άλλα blockchain, κατέληξαν τρεις εταιρείες ψηφιακών ερευνών.

Η δραστηριότητα των χάκερ μετά την κλοπή υποδηλώνει ότι μπορεί να συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα – που πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ενεργή στον τομέα της επιθετικής διείσδυσης στον κυβερνοχώρο.

Το στυλ επίθεσης και η υψηλή ταχύτητα των δομημένων πληρωμών σε ένα μίξερ – που χρησιμοποιείται για να συγκαλύπτει την προέλευση των κεφαλαίων – είναι παρόμοιο με προηγούμενες επιθέσεις που αποδίδονταν σε παράγοντες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την Chainalysis, μια εταιρεία blockchain που συνεργάζεται με την Harmony για τη διερεύνηση του επίθεση.

 Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Επιστημονική επανάσταση: Για πρώτη φορά στον κόσμο αίμα φτιαγμένο στο εργαστήριο δοκιμάζεται σε μεταγγίσεις σε ανθρώπους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: