Κράτος δολοφόνος η Τουρκία: Ανερυθρίαστη ομολογία Ακάρ – Από το 2015 έχουμε «εξουδετερώσει» 36.854 Κούρδους

FILE PHOTO: ο Tούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο βήμα της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, στην Κωνσταντινούπολη. Photo: Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας.




Σε μια ανερυθρίαστη ομολογία προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επαιρόμενος ότι η χώρα του έχει «εξουδετερώσει» από το 2015, 36.854 Κούρδους από τους οποίους οι 3.585 μέσα στο 2022, σε βόρειο Ιράκ και Συρία.

Και μάλιστα βαφτίζοντας τις επιθέσεις σε εδάφη ξένων χωρών ως αυτοάμυνα επιχειρεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι την καλύπτει και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση Claw-Sword είναι η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης την τελευταία περίοδο και είπε: «Σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στοχεύοντας μόνο και μόνο τρομοκρατικές δομές, πολλοί τρομοκράτες που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση. Πολλά καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες και τα λεγόμενα αρχηγεία καταστράφηκαν με άμεση ακρίβεια και πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξουδετερώθηκαν» είπε.

Ο Ακάρ, ο οποίος παρουσίασε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 στην Επιτροπή Σχεδίου και Προϋπολογισμού της Βουλής, είπε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια είναι απαραίτητα για την επιβίωση του κράτους και του έθνους και πρέπει να μείνουν εκτός καθημερινών συζητήσεων.

Δηλώνοντας ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι ανησυχίες για την ασφάλεια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο λόγω αυξανόμενων κινδύνων, απειλών και κινδύνων και ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν κάθε είδους προφυλάξεις παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο Ακάρ είπε: «Με τη βαθιά με ρίζες ιστορία, γεωγραφία, αξίες, δυναμικό πληθυσμό και ισχυρό στρατό, είναι πλέον μια χώρα που παράγει ασφάλεια στον κόσμο. Η Τουρκία, που έχει γίνει χώρα, έχει γίνει θέμα με τις πολυδιάστατες σχέσεις που δημιούργησε ο Πρόεδρός μας στη διεθνή σκηνή, Η σφαίρα επιρροής της χώρας μας έχει γίνει τρεις ήπειροι και η σφαίρα συμφερόντων της έχει γίνει ολόκληρος ο κόσμος. χρησιμοποίησε τη φράση.

Τονίζοντας ότι τα σύνορα προστατεύονται με τα πιο εντατικά και πιο αποτελεσματικά μέτρα ποτέ, σε 24ωρη βάση, ο Akar είπε ότι παγκόσμιας κλάσης, υψηλής τεχνολογίας εργαλεία, εξοπλισμός και εξοπλισμός, που αποτελούνται από συρμάτινο φράχτη, τάφρο, τοίχο και συστήματα επιτήρησης με βάση το σύστημα φυσικής ασφάλειας των συνόρων, παρέχονται στη συνοριακή γραμμή.

Δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να παρακολουθούνται από όλα τα επίπεδα και από το Κέντρο Επιχειρήσεων Χερσαίων Δυνάμεων στην Άγκυρα, ο Ακάρ σημείωσε ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους έχουν αποτραπεί 234 χιλιάδες 282 άτομα να περάσουν τα σύνορα και ότι 7.107 παράτυποι μετανάστες και 724 τρομοκράτες έχουν παραδοθεί στις αρχές επιβολής του νόμου.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα αυτών των έντονων μέτρων που ελήφθησαν στα σύνορα και των αποτελεσματικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρα από τα σύνορα, η μεταφορά προσωπικού και υλικού από τα σύνορα της τρομοκρατικής οργάνωσης αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό και ακινητοποιήθηκε, καθώς οι ηγέτες της η τρομοκρατική οργάνωση έπρεπε να παραδεχτεί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Akar δήλωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με επιτυχία τον αγώνα τους εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK/PYD-YPG, DAESH, FETO, με επιθετικό πνεύμα, αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα, με αυξανόμενη βία και ρυθμό, προκειμένου να διασφαλιστεί την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και του έθνους της. Υπογραμμίζοντας, «Από τις 24 Ιουλίου 2015, συνολικά 36.854 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στη χώρα, στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, και 3.585 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους. ” είπε.

Οι επιχειρήσεις εμπίπτουν στο πεδίο του δικαιώματος αυτοάμυνας που ορίζεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών, στοχεύοντας μόνο και μόνο τρομοκρατικά στοιχεία, ιδιαίτερα αθώους , ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την εθνική τους καταγωγή, ιστορική, θρησκευτική Εξηγώντας ότι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτιστικών δομών, των νοσοκομείων, των αστικών υποδομών και του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν με τη μέγιστη προσοχή και ευαισθησία, ο Akar συνέχισε ως εξής:

Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ όπλα και πυρομαχικά που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Όσοι πραγματοποιούν αυτές τις εκστρατείες ψεύδους και συκοφαντίας έχουν ήδη καταδικαστεί στα μάτια του ευγενούς έθνους μας, του οποίου τα χιλιάδες παιδιά μαρτύρησαν και βετεράνοι λόγω της τρομοκρατίας. Αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί που διαφθείρουν τον στρατό, λογοδοτούν στο δικαστικό σώμα και η διαδικασία παρακολουθείται στενά».

Ο Χουλουσί Ακάρ ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα, τους θεσμούς και τις οργανώσεις και τους πολίτες που έδειξαν προσοχή και ευαισθησία σε αυτό το θέμα και επέδειξαν εσωτερική και εθνική στάση και είπε:

“Μια άλλη μαύρη προπαγάνδα, τόσο εντός όσο και εκτός, είναι η συκοφαντία ότι ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας είναι εναντίον των Κούρδων αδελφών μας. Αυτό είναι ψέμα, είναι κακία. Είναι οι μάταιες προσπάθειες εξέγερσης και φωλιών αταξίας που προσπαθούν να θέσουν μια τεχνητή ατζέντα. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι όλος ο κόσμος μπορεί να ακούει αυτή τη γεωγραφία και το ψωμί για χιλιετίες. Τούρκοι και Κούρδοι που μοιράζονται νερό και νερό μαζί είναι αδέρφια. Ακόμα κι αν οι φωλιές της διαμάχης και της αταξίας σκάσουν ή σκάσουν, αυτή η αδελφότητα είναι αθάνατη και αιώνια Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη για αυτό είναι οι ήρωές μας που θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ώμο προς ώμο για την πατρίδα, τη σημαία, τη Δημοκρατία και πλάγιασαν στα μαρτύριά μας, είναι οι μάρτυρες μας. Για εμάς δεν υπάρχει εθνικότητα, θρησκευτικές ή θρησκευτικές διακρίσεις μεταξύ τρομοκρατίας και τρομοκρατών. Ο μόνος στόχος μας είναι οι τρομοκράτες».

Δηλώνοντας ότι όπου κι αν βρίσκονται οι τρομοκράτες στο στόχο τους, ο Ακάρ είπε: “Όλοι πρέπει να το καταλάβουν τώρα. Εκφράζουμε σε όλους τους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ότι το “PKK ισούται με YPG” σε κάθε επίπεδο, και επιμένουμε ότι όλη η υποστήριξη που παρέχεται στους τρομοκράτες είναι Ως αποτέλεσμα, όποια και αν είναι τα ονόματά τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα στηρίξει, το κράτος μας είναι αποφασισμένο να στεγνώσει την πηγή του βάλτου του τρόμου που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και 40 χρόνια και κατανάλωσε την ενέργειά μας και να σώσει τη χώρα και το έθνος μας από αυτή τη μάστιγα». αυτός είπε.

Ο Ακάρ έδωσε επίσης πληροφορίες για την Επιχείρηση Νύχι-Ξίφος, η οποία ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, «Ήταν η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική αεροπορική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης την τελευταία περίοδο. Απευθύνεται μόνο σε τρομοκράτες και όχι μόνο.” Σε αυτή την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στοχεύοντας τις δομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση, πολλά καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες και τα λεγόμενα αρχηγεία της τρομοκρατικής οργάνωσης. καταστράφηκαν με ακρίβεια, ενώ εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και οι λεγόμενοι αρχηγοί της τρομοκρατικής οργάνωσης. αυτός είπε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ σημείωσε ότι με την επιχείρηση καταστράφηκαν τα λημέρια των τρομοκρατών και δόθηκε μεγάλο πλήγμα στους προδότες.

Εφιστώντας την προσοχή στις επιθέσεις τρομοκρατών που προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων στη συνοριακή γραμμή, ο Ακάρ είπε: “Όπως πάντα, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση σε άθλιες επιθέσεις που κατέστρεψαν οικισμούς πολιτών, σπίτια και οχήματα πολιτών μας. Αφήσαμε το αίμα των μαρτύρων και του αθώου λαού μας στο έδαφος, δεν το κάνουμε ποτέ. Δεν θα το αφήσουμε. Ζητήσαμε από τους τρομοκράτες να λογοδοτήσουν για όσα έχουν κάνει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». χρησιμοποίησε τη φράση.

Αναφερόμενος στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, ο Ακάρ τόνισε ότι οι δραστηριότητες διεξάγονται σε συντονισμό και στενή συνεργασία με το Ιράκ.

Επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες σπήλαια, καταφύγια και καταφύγια, που χρησιμοποιήθηκαν από τρομοκράτες για χρόνια και βρέθηκαν μπαίνοντας στα λεγόμενα δυσπρόσιτα μέρη, καθαρίστηκαν και καταστράφηκαν ένα προς ένα, παρά το σκληρό έδαφος και τις καιρικές συνθήκες, με τις επιχειρήσεις Claw , “Η ανάσα του Μεχμέττσι είναι στην πλάτη των τρομοκρατών. Οι αρχηγοί των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν μπορούν να κοιμηθούν στο ίδιο μέρος για δύο νύχτες. Ως αποτέλεσμα του αγώνα που κάναμε σε συντονισμό με άλλα υπουργεία, ιδρύματα και οργανώσεις, η κατάρρευση του Η τρομοκρατική οργάνωση επιταχύνθηκε, οι παραδόσεις αυξήθηκαν και αυτή η κατάρρευση αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις και τις δηλώσεις των αρχηγών την τελευταία περίοδο. είπε.

Δηλώνοντας ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν δικαιοσύνη, ο Ακάρ είπε: «Με την επιχείρηση Claw-Lock που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, η κλειδαριά στον διάδρομο της τρομοκρατίας έκλεισε, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων μας από μπροστά. συνεχίστε αδιάκοπα μέχρι να ολοκληρωθεί.» αυτός είπε.

Ο υπουργός Ακάρ δήλωσε ότι με τις επιχειρήσεις της Ασπίδας του Ευφράτη, του Κλάδου Ελιάς και της Πηγής Ειρήνης που πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς κατά τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK/PYD/YPG και το DAESH, ο τρομοκρατικός διάδρομος που προοριζόταν να δημιουργηθεί στα νότια των συνόρων αποτράπηκε. Ο διάδρομος του τρόμου δεν είχε αποτραπεί, θα είχαμε αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες και πολύπλοκες καταστάσεις σήμερα. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό και κατανοητό». χρησιμοποίησε τη φράση.

Με πληροφορίες από anadolou

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή για τις δολοφονίες: Ισχυρίζονται ότι… “εξουδετερώθηκαν” 184 Κούρδοι μαχητές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: