Ήττα του Τραμπ η πανηγυρική επανεκλογή του Μιτς ΜακΚόνελ στην ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία

FILE PHOTO: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitch McConnell EPA, SHAWN THEW




Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ του Κεντάκι επανεξελέγη ως ηγέτης των Ρεπουμπλικανών επιτυγχάνοντας νίκη έναντι του γερουσιαστή Ρικ Σκοτ ​​της Φλόριντα.

Ο εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ Ντέιβιντ Ποπ επιβεβαίωσε τη νίκη της ψηφοφορίας. Ο γερουσιαστής Mike Braun, R-Ind., είπε στους δημοσιογράφους ότι 37 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του McConnell, ενώ 10 υποστήριξαν τον Scott και ένας ψήφισε «παρών». Η ψηφοφορία έγινε αφότου η διάσκεψη απέρριψε πρόταση των διαφωνούντων του ΜακΚόνελ για καθυστέρηση των εκλογών για την ηγεσία, την οποία ψήφισαν 16 Ρεπουμπλικάνοι, ανέφεραν δύο πηγές.

Η μάχη McConnell-Scott αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη σύγκρουση προς την κατεύθυνση και το κυβερνητικό όραμα του κόμματος, με τους δύο άνδρες να προσφέρουν αντικρουόμενες θεωρίες σχετικά με το γιατί το GOP απέτυχε να κερδίσει έδρες στη Γερουσία στα ενδιάμεσα, καθώς οι Δημοκρατικοί συγκέντρωσαν την πλειοψηφία .

Είναι η πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ο McConnell για τη θέση του αφού ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών για 15 χρόνια.

Ο ΜακΚόνελ ερνήνευσε τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών σε συνέντευξη Τύπου, αποδίδοντάς τις σε κακούς υποψηφίους και χαοτική συμπεριφορά εντός του κόμματος, κάτι που είπε ότι «τρόμαξε» τους ανεξάρτητους και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

«Δεν μου ανήκει αυτή η δουλειά», είπε ο McConnell την Τετάρτη μετά την ψηφοφορία. «Όποιος θέλει να τρέξει για αυτό μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος να το κάνει. Οπότε δεν με προσβάλλει σε καμία περίπτωση που έχω έναν αντίπαλο ή έχω μερικές ψήφους στην αντιπολίτευση. Είμαι πολύ περήφανος για τα 37 με 10».

Ο Μπάιντεν νίκησε τις πιθανότητες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε τις καλύτερες ενδιάμεσες θητείες από οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο τα τελευταία 20 χρόνια, αποφεύγοντας τις απώλειες που υπέστησαν οι προκάτοχοί του και διατηρώντας τη θέση των Δημοκρατικών στη Γερουσία, η οποία θα του προσφέρει ένα κρίσιμο προστατευτικό κάλυμμα έναντι μιας Βουλής που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Με πληροφορίες από nbcnews.com, ΝΥ Times

Επεσε με SUV πάνω σε ομάδα αστυνομικών που εκπαιδεύονταν: 25 τραυματίες, οι 5 σε κρίσιμη κατάσταση στο Λος Άντζελες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: