Αναταράξεων συνέχεια στις εταιρίες τεχνολογίας: H Meta, μητρική του Facebook, ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις

FILE PHOTO: O ιδρυτής της ΜΕΤΑ Μαρκ Ζάκερμπεργκ. EPA, META HANDOUT




Ο όμιλος  Meta, η εταιρεία που ήταν γνωστή ως Facebook και είναι μητρική εταιρεία του WhatsApp και του Instagram, αναμένεται να γίνει η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που θα περικόψει το εργατικό της δυναμικό.

Ο όμιλος Meta απασχολούσε περίπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας περικοπές του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, ενώ χιλιάδες απολύσεις θα ξεκινήσουν από την τρέχουσα εβδομάδα, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σχέδιο απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Θα είναι το πρώτο στην ιστορία του γίγαντα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θα αφορά «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους.

Εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το ρεπορτάζ, αλλά επεσήμανε μια πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook , Μάρκ Ζάκερμπεργκ,  στην οποία ανέφερε  την προοπτική απολύσεων.

  • Την περασμένη Πέμπτη, δυο εταιρείες της Silicon Valley, η Stripe και η Lyft, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας. Την ίδια ώρα ο κολοσσός της λιανικής, Amazon, πάγωσε τις προσλήψεις.

Σε έναν χρόνο, ο όμιλος Meta έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος προκαλεί ανησυχία στις αγορές από την αρχή της χρονιάς, όταν ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά χάνει χρήστες στη βασική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Μετά την απογοητευτική ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Meta κατέρρευσαν στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας πτώση 52% σε ετήσα βάση, και την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 61,6% από την αρχή του έτους, ο  Ζάκερμπεργκ είπε ότι ορισμένες ομάδες θα αναπτυχθούν, αλλά “άλλες ομάδες θα παραμείνουν σταθερές ή θα συρρικνωθεί τον επόμενο χρόνο».

«Κατά μέσο όρο, αναμένουμε να τελειώσουμε το 2023 είτε περίπου το ίδιο μέγεθος, είτε ακόμη και ως ελαφρώς μικρότερο από αυτόν που είμαστε σήμερα».

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έδειξαν επίσης ότι τα διαφημιστικά έσοδα της Meta προβλέπεται να μειωθούν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια αφού είχε ήδη εφαρμοστεί το πάγωμα των προσλήψεων.

Η Meta έχει ήδη ξεκινήσει την αναδιάρθρωση της ομάδας συντονισμού περιεχομένου στα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη.

Το συμβασιούχο προσωπικό που εργάζεται στον ποιοτικό έλεγχο και την επιβολή στο Δουβλίνο φέρεται να ενημερώθηκε ότι δεν θεωρείται αναγκαία η εργασία τους από τον Οκτώβριο , καθώς η εταιρεία προώθησε σχέδια να μεταφέρει τομείς δραστηριότητας σε διαφορετικές περιοχές.

Με πληροφορίες από The Wall Street Journal/ SkyNews

Στην αντεπίθεση περνά ο Ίλον Μασκ: Μόνιμος αποκλεισμός όσων δημιουργούν πλασματικά προφίλ άλλων χρηστών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: