Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του «μεγάλου» Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο αντίο [videos]

Η σορός του αθλητή και Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do Αλέξανδου Μιχαϊλίδη, μεταφέρεται στην τελευταία της κατοικία μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα (Σάββατο, 15 Οκτωβρίου) το μεσημέρι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος που θαύμαζε τα επιτεύγματα και το σθένος του 43χρονου Ολυμπιονίκη που νικήθηκε από τον καρκίνο.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς, η αδερφή και η σύζυγος του σπουδαίου αθλητή και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκτέθηκε προς αποχαιρετισμό.

Στις 16:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία ενώ στη συνέχεια θα γίνει ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Η  οικογένειά του έχει ζητήσει από την Παρασκευή, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα ευαγή ιδρύματα Φλόγα – Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

To “παρών”, μεταξύ άλλων,  έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, παραβρίσκεται στην κηδεία του αθλητή και Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do Αλέξανδου Μιχαϊλίδη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Συγκινητικό «αντίο» στο γυμναστήριο που φέρει το όνομά του

Με έναν ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο, αθλητές και θεατές που παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης που φέρει το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την ελληνική κοινωνία εν γένει.

Πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα, στο κέντρο του γηπέδου υψώθηκε ένα πολύ όμορφο πανό, που απεικόνιζε τον Έλληνα πρωταθλητή με το μετάλλιο στο στήθος και κλάδο ελαίας στο κεφάλι να κραδαίνει την ελληνική σημαία.

Στο κλειστό γυμναστήριο που φέρει το όνομά του, οι νεαροί αθλητές, για τους οποίους αποτέλεσε παράδειγμα ο Ολυμπιονίκης ύψωσαν την εικόνα αυτή μαζί με το μήνυμα: «Στο γήπεδο που φέρει το όνομά σου θα σε θυμόμαστε για πάντα», με τους παρευρισκομένους να χειροκροτούν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: