Πυρά εκ των έσω στον στρατό του Πούτιν: 11 νεκροί, 15 τραυματίες νεοσύλλεκτοι από φίλια πυρά στα σύνορα με Ουκρανία * Συνεχείς αυτοκτονίες [videos]

FILE PHOTO: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πράξη αντίστασης στην επιστράτευση του Πούτιν. Screenshot via YouTube




Πολύνεκρο επεισόδιο το οποίο η Μόσχα χαρακτήρισε “τρομοκρατική ενέργεια” σημειώθηκε σε πεδίο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων εφέδρων στη Ρωσία.

Aν πράγματι πρόκειται για κάτι τέτοιο όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αυτό σημαίνει ότι στρατολογούνται πλέον και τρομοκράτες;;!!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο που χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες ήταν αντίθετοι με την επιστράτευση του Πούτιν. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επίθεση εκ των έσω στον στρατό του Πούτιν.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή Μπέλγκοροντ στη νοτιοδυτική Ρωσία το Σάββατο όταν δύο έφεδροι άνοιξαν πυρ εναντίον των  συναδέλφων τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο δράστες ήταν υπήκοοι μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και έπεσαν νεκροί μετά την επίθεση.

Το υπουργείο χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

«Οι δύο τρομοκράτες εξοντώθηκαν σε αντίποινα», ανέφερε η δήλωση, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με το Baza, ένα ρωσικό ειδησεογραφικό site με στενούς δεσμούς με την αστυνομία, το περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε στις 10 το πρωί τοπική ώρα κατά τη διάρκεια ασκήσεων σκοποβολής στο Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

To πολύνεκρο επεισόδιο επιβεβαίωσε με δήλωσή του προς τους πολίτες και ο κυβερνήτης της περιοχής:

Οι μαζικοί πυροβολισμοί του Σαββάτου δείχνουν ότι αυξάνεται η  ένταση και τα επεισόδια στις τάξεις των Ρώσων.

Το περιστατικό σημειώνεται επίσης καθώς δεκάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτοι Ρώσοι στέλνονται στην Ουκρανία, μετά την εξαιρετικά αντιδημοφιλή επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν,  σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ουκρανική προέλαση.

  • Η εσπευσμένη επιστράτευση έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη χώρα και έχει προκαλέσει την έξοδο από τη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναγνωρίσει ότι η επιστράτευση ήταν συχνά ανεπαρκώς οργανωμένη και υποσχέθηκαν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, την Παρασκευή, ο Πούτιν είπε ότι 16.000 νεοσύλλεκτοι έφεδροι πολεμούν ήδη στην Ουκρανία από τους 222.000 που έχουν μέχρι στιγμής επιστρατευθεί.

  • Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, περισσότεροι από 20 νεοσύλλεκτοι έχουν ήδη σκοτωθεί πολεμώντας στην Ουκρανία.

Επίσης, εμφανίστηκαν πολλά βίντεο που έδειχναν πολλούς άνδρες να διαβιούν σε κακές συνθήκες σε εκπαιδευτικά κέντρα καθώς περιμένουν να σταλούν στην Ουκρανία, ενώ ορισμένοι από τους θανάτους στα κέντρα επιστράτευσης της Ρωσίας υποδεικνύουν επίσης σοβαρά προβλήματα με το ήδη πεσμένο ηθικό των στρατευμάτων.

  • Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ένας άνδρας σε στρατιωτική βάση κοντά στην Αγία Πετρούπολη αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα. Ένας άλλος στη Σιβηρία φέρεται να έκοψε τον λαιμό του σε χώρο εστίασης της μονάδας του.

Σε ένα βίντεο στο οποίο απευθύνονται στον Πούτιν και το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο, μανάδες νεοσύλλεκτων εφέδρων από το  Μπριάνσκ, μια πόλη λιγότερο από 100 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία, ζήτησαν την επιστροφή των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία επιστράτευσης «φάρσα».

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian/ The Moscow Times/Daily Mail

Φιάσκο και δυστοπικό σκηνικό η επιστράτευση Πούτιν: Κάνουν εφόδους στρατολόγησης σε μετρό, εμπορικά κέντρα και στέκια αστέγων [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: