Ο τουρκικός στρατός στην Λιβύη δεν είναι ξένη δύναμη, είπε ο Ακάρ: Και συμπλήρωσε στο ανέκδοτο- “Βοηθάμε ανιδιοτελώς”

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στην διάρκεια της επίσκεψής υπουργικού κλιμακίου στην Λιβύη. Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας.




Όχι ότι περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον Τούρκο υπουργός Άμυνας. Ομως, εδώ πρόκειται για τελείως ξεδιάντροπη ομολογία ότι η Άγκυρα αγνοεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ τόσο για το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη όσο και στην απαίτηση της απομάκρυνσης ξένων στρατών και μισθοφόρων στο πλαίσιο της σταθεροποίησης της πολύπαθης χώρας.

Όπως αναφέρει η Lybia Review, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε χθες κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης, Abdel-Hamid Dbaiba, ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη «δεν είναι  ξένη δύναμη» και για να εξηγήσει το λόγο επικαλέστηκε όπως είναι της μόδας στην Άγκυρα τελευταία, την Ιστορία…

«Οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης βασίζονται σε ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες που εκτείνονται πριν από 500 χρόνια και η εδαφική ακεραιότητα, η ανεξαρτησία και η σταθερότητα της Λιβύης είναι σημαντικές για την Τουρκία», είπε ο Ακάρ.

Υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που υπάρχουν στη Λιβύη δεν είναι ξένη δύναμη, «αλλά μάλλον αποτελούν στοιχεία μιας φιλικής και αδελφικής χώρας προς τη Λιβύη».

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευση σε πέντε κέντρα στη Λιβύη, ενώ είναι  «έτοιμη να παράσχει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει την επανάληψη των συγκρούσεων και της αιματοχυσίας στη Λιβύη»….

Ο Ακάρ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της “βαθυστόχαστης” τεκμηρίωσης των λεχθέντων του, επανήλθε με επαίνους στο ψευτομνημόνιο του 2019 και υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει ειλικρινείς προσπάθειες για να επιτύχει αυτάρκεια στη Λιβύη, ανιδιοτελώς » ….

  • Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση της αποστολής των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για επιπλέον 18 μήνες.

 

Mε πληροφορίες από Lybia Review

Εντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Λιβύης για την υπογραφή μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης εθνικής ενότητας Λιβύης-Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: