Ύψωσαν σημαία στα περίχωρα της Λιμάν οι Ουκρανοί: Σε αδυσώπητο κλοιό 5.000 Ρώσοι στρατιώτες που ζητούν να αποδράσουν [video]

FILE PHOTO: Αεροφωτογραφία στην περιοχή του Λίμαν. SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES




Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πόλη Λιμάν, σημαντικό ρωσικό προπύργιο,βρίσκεται υπό στενή πολιορκία των προελαυνουσών Ουκρανικών δυνάμεων.

Βίντεο που δημοσίευσε ο ανταποκριτής του Guardian στην Ουκρανία, Luke Harding, εμφανίζει Ουκρανούς στρατιώτες ανεβασμένους πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα, να αναρτούν την ουκρανική σημαία στα περίχωρα της πόλης.

«Ξεδιπλώνουμε την σημαία μας και την εγκαθιδρύουμε στη γη μας. Το Lyman θα είναι Ουκρανικό», ακούγεται να λέι ένας από τους στρατιώτες προτού υψώσει τη σημαία πάνω σε μια πινακίδα καλωσορίσματος στον δρόμο προς την πόλη.

 

Το Reuters δεν μπόρεσε πάντως να επαληθεύσει προς το παρόν το βίντεο από ανεξάρτητες πηγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Λιμάν ανέρχονται συνολικά σε περίπου 5.000 με 5.500 στρατιώτες, αλλά ο αριθμός των περικυκλωμένων στρατευμάτων μπορεί να έχει μειωθεί λόγω των απωλειών αλλά και ορισμένων στρατιωτών που προσπαθούν να αποδράσουν από την περικύκλωση, δήλωσε ο Σέρχι Τσερεβάτι  εκπρόσωπος των ανατολικών δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος εξήγησε: Η πόλη Λιμάν είναι σημαντικό γιατί είναι το επόμενο βήμα προς την απελευθέρωση του ουκρανικού Donbas. Είναι μια ευκαιρία να πάμε πιο μακριά προς την Κρεμίννα και το Σιεβιεροντόνετσκ και είναι ψυχολογικά πολύ σημαντικό.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Χαϊντάι, μέσω Telegram είχε υποστηρίξει τα εξής: «Οι κατακτητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Λιμάν ζήτησαν από τη ρωσική διοίκηση να τους επιτρέψει να φύγουν από την πόλη, αλλά η ρωσική διοίκηση αρνήθηκε. Οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται “στο καζάνι” της Λιμάν “έχουν τρεις επιλογές: να φύγουν, να πεθάνουν όλοι μαζί ή να παραδοθούν».

Προσέθετε δε τα εξής: «Οι δυνατότητες παράδοσης πυρομαχικών στους Ρώσους στην περικυκλωμένη πόλη ή ειρηνικής εξόδου τους από τον οικισμό είναι ήδη αποκλεισμένες. Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει πέντε χωριά γύρω από τη Λιμάν, αυξάνοντας την πίεση στους Ρώσους οι οποίοι πλέον είναι παγιδευμένοι.

 

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ρωσίας με ΕΕ και ΗΠΑ μετά την προσάρτηση: Ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους Ρώσους στη Λιμάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: