Γραμμή Wagner με τσιμεντένιες πυραμίδες στήνουν οι Ρώσοι υπό τον φόβο ουκρανικής προέλασης με τεθωρακισμένα

Στιγμιότυπο από βίντεο




Μια οχύρωση σχεδόν 2 χιλιομέτρων έχει κατασκευαστεί έξω από την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Hirske, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

Η οχύρωση αποτελείται από τέσσερις σειρές τσιμεντένιων πυραμίδων που οι Ρώσοι ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε ουκρανικά οχήματα και τανκς θελήσουν ή σχεδιάζεται να κινηθούν προς τα ανατολικά.

Μάλιστα πίσω από τις αντιαρματικές οχυρώσεις, έχει ανοιχθεί ένα μεγάλο όρυγμα.

 

Επιπλέον, δορυφορικές εικόνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος δείχνουν ότι η εκσκαφή της τάφρου διεξήχθη σε δύο τμήματα:

Το πρώτο τμήμα της τάφρου ξεκίνησε να σκάπτεται στις 25 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο σκάφτηκε κάποια στιγμή μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου, σύνφωνα με το CNN.

Τέσσερις σειρές αντιαρματικών πυραμίδων έχουν τοποθετηθεί από την ομάδα Wagner, με την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οποιαδήποτε πιθανή ουκρανική στρατιωτική προέλαση.

Δύο ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αποκαλύψει τον ευλογοφανή σκοπό της τοποθεσίας και της οχύρωσης αυτής καθ’ εαυτής, την οποία ονόμασαν «Γραμμή Βάγκνερ» με προφανή συσχετισμό με τον μισθοφορικό Όμιλο Βάγκνερ που έχει αναλάβει την οικοδόμησή της.

 

Το Zvedza TV, το μέσο ενημέρωσης του ρωσικού στρατού, είπε ότι πρόκειται για μια «δεύτερη γραμμή άμυνας» εάν οι Ουκρανοί προσπαθήσουν να σπάσουν την άμυνα της περιοχής.

Αν και η οχύρωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα έναντι μιας κατά μέτωπο επίθεσης, τίποτα δεν εμποδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις να ταξιδέψουν απλώς γύρω από τις οχυρώσεις, οι οποίες εκτείνονται μόνο 1,6 χιλιόμετρα ή λίγο περισσότερο από ένα μίλι.

(Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τη γερμανική προέλαση… δίπλα από την περίφημη γραμμή Μαζινό, στον Β ΠΠ) .

Το RIA/FAN, ένα ρωσικό ταμπλόιντ, δημοσίευσε έναν χάρτη την Τετάρτη υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος Wagner θα συνεχίσει να χτίζει τη «γραμμή» άμυνας στα ανατολικά μέχρι την Κρεμίννα στα ρωσουκτανικά σύνορα και μετά νότια έως το Svitlodarsk.

Μια εικόνα, που τραβήχτηκε από το ρωσικό ταμπλόιντ RIA/FAN, δείχνει δύο σειρές από τις αντιαρματικές πυραμίδες να έχουν στηθεί στο χωράφι λίγο έξω από το κατεχόμενο Hirske της Ουκρανίας.

Μια ανάλυση του χάρτη του CNN επί του χάρτη του RIA/FAN δείχνει ότι μια οχύρωση τόσο μεγάλη, εφόσον υλοποιηθεί, θα έφθανε σε μήκος περίπου τα 217 χιλιόμετρα.

Πρόσθετες δορυφορικές εικόνες που εξετάστηκαν από το CNN δεν έδειξαν πάντως οποιαδήποτε άλλη κατασκευή κατά μήκος της υποτιθέμενης διαδρομής της «Γραμμής Wagner».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Wagner χρησιμοποιεί χαρακώματα για να οχυρώσει τις θέσεις του. Το 2021 , η ομάδα μισθοφόρων κατασκεύασε χαρακώματα περίπου 70 χιλιομέτρων στην έρημο της Λιβύης για να σταματήσει τις χερσαίες επιθέσεις εκεί.

Mε πληροφορίες από CNN: Russian mercenary group constructs anti-tank fortification, satellite images show

Θρίλερ με το φράγμα της Κάκοβα και φόβοι για ύπουλο σχέδιο Πούτιν: Ανατίναξη, μαζική πλημμύρα στη Χερσώνα, και άλλοθι υποχώρησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: