Eξαφανίστηκε μυστηριωδώς Ιρανή αθλήτρια: Αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ σε Παγκόσμιο Πρωταθλημα αναρρίχησης [video]

Η Ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκάμπι σε διαγωνισμό αναρρίχησης.Photo screenshot via twitter




Η Ελνάζ Ρεκαμπί, η πρώτη Ιρανή αθήτρια που κέρδισε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης IFSC, εξαφανίστηκε λίγο μετά τη συμμετοχή της σε διεθνή αγώνα στη Νότια Κορέα.

Η 33χρονη Ιρανή αναρριχήτρια έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένη αφού συμμετείχε στο Ασιατικό Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Αναρρίχησης στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το Σαββατοκύριακο χωρίς να φοράει χιτζάμπ.

Η 33χρονη είναι η δεύτερη Ιρανή αθλήτρια που δεν υπακούει στην υποχρεωτική απαίτηση για χιτζάμπ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News.

Σύμφωνα με το BBC, οι φίλοι της Ρεκάμπι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι η ιρανική ομάδα αναχώρησε από τη Νότια Κορέα το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία υπό το φως των πρόσφατων αιματηρών διαδηλώσεων στο Ιράν μετά τον θάνατο της Mahsa Amini υπό την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Tehran Times, η Ρεκάμπι ήταν η πρώτη γυναίκα του Ιράν που κέρδισε μετάλλιο (χάλκινο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Αναρρίχησης (IFSC) το 2021.

Πηγή: jpost.com

Γιατί ο Πούτιν καταφεύγει στα ιρανικά drones – καμικάζι: Φτηνά, φονικά αλλά δεν αλλάζουν τον ρου του πολέμου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: