Αλλάζει χέρια το Twitter: Είπε το «ναι» στην πρόταση του Ελον Μασκ

Twitter Headquarters in San Francisco, California, USA, 13 September 2022. EPA, JOHN G. MABANGLO




H Twitter αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων που υπέβαλε ο Έλον Μασκ, η δε συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Πρόθεση της εταιρίας είναι να κλείσει η συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή» διαβεβαίωσε εκπρόσωπός της.

O Eλον Μασκ επανήλθε την Τρίτη στην πρότασή του για εξαγορά τoυ Twitter στην αρχική τιμή που είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο, όπως αρχικά αποκάλυψε το Bloomberg.

Ως αποτέλεσμα, η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter διακόπηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «εν αναμονή πληροφοριών» που τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε αρχικά για πέντε λεπτά και στη συνέχεια διακόπηκε, αφού η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε στο +18%.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει το Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ήταν η αρχική προσφορά του.

Η μετοχή του Twitter στη Γουόλ Στριτ έφτασε στα 47,93 δολάρια, όμως την ίδια στιγμή η μετοχή της Tesla Inc, της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, έπεφτε κατά 3%.

Η πρόταση του Μασκ υποβλήθηκε με επιστολή του στο Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών-ρομπότ ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας ότι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε η Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λόγω της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στα ομόλογα και του ανανεωμένου ενδιαφέροντος του Eλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 825,43 μονάδων (+2,80%), στις 30.316,32 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 360,97 μονάδων (+3,34%), στις 11.176,40 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 112,50 μονάδων (+3,06%), στις 3.790,93 μονάδες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μεγαλώνει η λίστα των δολοφονηθέντων δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες: Νεκρός από πυρά αγνώστων ο σταρ του ραδιοφώνου Πέρσι Λάπιντ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: