Μπλοκαρισμένος για περίπου μισή ώρα ο λογαριασμός της Γιούλια Ναβάλναγια στο X: Στο στόχαστρο της Μόσχας και ο αδελφός του Αλεξέι με ποινική δίωξη

Yulia Navalnaya, the widow of Alexei Navalny, takes part in a meeting of European Union foreign ministers in Brussels, Belgium February 19, 2024. EPA/YVES HERMAN / POOL




Ο λογαριασμός στο Χ της Γιούλια Ναβάλναγια, χήρας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανεστάλη για λίγο σήμερα, εξαιτίας ενός σφάλματος, όπως εξήγησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προκάλεσε ένα σύστημα που αποτρέπει τη χειραγώγηση και τα μηνύματα spam.

«Ο μηχανισμός άμυνας της πλατφόρμας μας κατά της χειραγώγησης και των μηνυμάτων σπαμ κατά λάθος μάρκαρε τον λογαριασμό @yulia_navalnaya ότι παραβιάζει τους κανονισμούς μας», ανέφερε το Χ σε μια ανακοίνωση.

«Επαναφέραμε τη λειτουργία του λογαριασμού αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε το λάθος και προχωράμε σε ενημέρωση του συστήματος».

Η Ναβάλναγια, η οποία είπε πως θέλει να συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα του εκλιπόντος συζύγου της κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, άνοιξε τον λογαριασμό τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 150.000 followers και μια βιντεοσκοπημένη δήλωση που ανήρτησε χθες την έχουν παρακολουθήσει χρήστες σχεδόν 5 εκατομμύρια φορές.

  • Στο μεταξύ, η Ρωσία ξεκίνησε μια νέα ποινική υπόθεση κατά του Όλεγκ Ναβάλνι, αδερφού του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Το TASS δεν αναφέρει βάσει ποιού άρθρου του Ποινικού Κώδικα άνοιξε η υπόθεση , αλλά αναφέρει ότι η αστυνομία αναζητεί τον Όλεγκ Ναβάλνι ο οποίος ήδη έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των καταζητουμένων για άλλη υπόθεση.

Το 2014 ο Όλεγκ Ναβάλνι καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για απάτη σε μια υπόθεση που οι επικριτές του Κρεμλίνου λένε ότι ήταν κατασκευασμένη και σχεδιασμένη για να ασκήσει πίεση στον αείμνηστο αδερφό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Μόσχα, Russian Federation

Παγκόσμια εκστρατεία λάσπης κατά της Γιούλια Ναβάλναγια: Η χήρα Ναβάλνι στο στόχαστρο από τα χιλιάδες τρολ του Πούτιν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: