Τι συμβαίνει με τους Γερμανούς και την Τουρκία: Πολύ εκνευρισμένος δηλώνει ο Όλαφ Σολτς με τον Ερντογάν για σχέσεις του με Κίνα και Ρωσία

Chancellor of the Federal Republic of Germany, Olaf Scholz delivers his address during the 77th General Debate inside the General Assembly Hall at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 20 September 2022. EPA, Peter Foley




Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) αντέδρασε με εκνευρισμό στην προσέγγιση της Τουρκίας -μέλους του ΝΑΤΟ- με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

«Πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που κατά κάποιο τρόπο συμβάλλει σημαντικά  στην καλή συνύπαρξη στον κόσμο», είπε ο πολιτικός του SPD μετά από συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan).

Ο Καγκελάριος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Γι’ αυτό είναι «πολύ εκνευρισμένος από την εξέλιξη και τις συζητήσεις», τόνισε.

Ωστόσο, με το βλέμμα στη συνομιλία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, τόνισε ο Καγκελάριος επίσης ότι τελικά είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με το πώς θα καταστεί σαφές στη Ρωσία ότι ο επιθετικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι επιτυχής.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο Erdoğan και ο Scholz συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να αποσυρθεί πλήρως από την Ουκρανία, δήλωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit.

«Δεν είναι ένας οργανισμός που προσφέρει σημαντική συμβολή σε μια ομαλή παγκόσμια συνύπαρξη», εξήγησε ο Scholz στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντησή του με τον Erdogan. «Είμαι λοιπόν πολύ εκνευρισμένος με αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης κυριαρχείται από τη Ρωσία και την Κίνα.

ΠΗΓΗ: Der Spiegel – Scholz »sehr irritiert« von Erdoğan-PolitikNato-Mitglied Türkei will Shanghai-Gruppe mit China und Russland beitreten

Η απάντηση του Πρωθυπουργού: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας, τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: