Στοιχεία της Google: Οι Ρώσοι ψάχνουν μανιωδώς τρόπους να φύγουν από τη χώρα ή να πάρουν αναβολή από τον στρατό

FILE PHOTO: Μόνος του σε κεντρικό σημείο της Αγίας Πετρούπολης διαδηλωτής κρατά πινακίδα που γράφει “όχι στον πόλεμο” νωρίς το πρωί την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. EPA, ANATOLY MALTSEV




Δεδομένα από τις τάσεις της Google δείχνουν ότι οι Ρώσοι άρχισαν να αναζητούν μαζικά τρόπους να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να πάρουν αναβολή από τον στρατό, πριν ακόμη αρχίσει το διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το κανάλι Telegram Mozhem Obyasnit .

Συγκεκριμένα οι αναζητήσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, όταν αρχικά έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου θα προέβαινε σε διάγγελμα προς το έθνος στις 8 το βράδυ.

Το διάγγελμα αναβλήθηκε και τελικά έγινε σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης ερωτημάτων στη μηχανή αναζήτησης Google για τη φράση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» κορυφώθηκε χθες, 20 Σεπτεμβρίου, καθώς αναμενόταν ευρέως ότι θα ανακοινωθεί επιστράτευση, όπως και έγινε από τον Πούτιν σήμερα.

Η κορύφωση των ερωτημάτων, σύμφωνα με το Google Trends, ήταν στις 6.00 μ.μ.

Το θέμα της μετανάστευσης φάνηκε να ενδιαφέρει περισσότερο τους Ρώσους πολίτες στην περιοχή Khabarovsk που συνορεύει με την Κίνα, έδειξαν τα στοιχεία.

Επίσης, στις 20 Σεπτεμβρίου, υπήρξε κύμα ερευνών για  “επιστράτευση” και “αναβολές από τον στρατό”, ανέφερε το μήνυμα.

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Belgorod ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την “επιστράτευση” και η κορύφωση των αιτημάτων έπεσε στη 13.00 μετά τις πρώτες αναφορές για την μερική επιστράτευση.

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Νέο κύμα φυγής από τη Ρωσία: Θέλουν να αποφύγουν την επιστράτευση * Ανάρπαστα τα εισιτήρια για εξωτερικό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: